Scrisoarea unui orfan de Craciun: "M-as multumi si cu o pereche de blugi, am mare nevoie"

Dată publicare: 20-12-2013 10:46
Dată actualizare: 23-12-2013 06:52


Centru de plasament

Pornind de la motto-ul “Fii Mos Craciun pentru un copil aflat in dificultate”, Asociatia Atitudini si Alternative organizeaza cea de-a III–a editie a campaniei “TU esti Mos Craciun”, dedicata copiilor institutionalizati, pana la 31 decembrie.

Grupul tinta pentru aceasta editie este reprezentat de 60 de copii cu varste intre 5-18 ani aflati in centre de plasament sau familii dezavantajate din punct de vedere financiar din Bucuresti.

Pentru cazurile speciale din localitatile aflate in afara campaniei, identificate de organizatori, lista ramane deschisa.

Scopul evenimentului este de a aduce bucurie in prag de sarbatoare in randul copiilor institutionalizati, cu ajutorul oricarei persoane care doreste sa ofere cadouri.

Astfel, campania presupune colectarea dorintelor acestor copii sub forma de scrisori catre Mos Craciun si postarea lor pe site-ul dedicat evenimentului. Aici vor putea fi citite scrisorile copiilor si, tot aici, oricine poate actiona in spiritul Craciunului, oferind cadouri sau facand o donatie in contul Asociatiei.

Darurile vor fi inmanate in cadrul unui eveniment organizat in perioada 20-31 decembrie 2013, asigurandu-se in acest fel vizibilitatea campaniei.

Scrisoare pentru Mos Craciun de la o adolescenta

"Mosule draga,
Sunt tanara Mihaela, am o frumoasa varsta de 16 ani si inca ma bucur de frumoasele daruri pe care tu, Mosule, le oferi tuturor copiilor.

In ultima perioada n-am avut parte de prea multe daruri...sunt constienta ca ceea ce imi doresc nu se mai poate niciodata - sa am o mama care sa ma iubeasca - asa ca m-as multumi cu o pereche de blugi (marimea 29) si un parfum cu miros de liliac.. Mosule, iti cer aceste lucruri pentru ca am stricta nevoie de ele, mai ales de blugi...

O tanara are multa nevoie de dragoste in jur pentru a putea umple un gol ce soarta i l-a provocat cu mult timp in urma...
Te iubeste si te asteapta cu drag, tanara care a crezut si crede in tine,

Mihaela."

Asa isi incepea scrisoarea, la inceput de decembrie, una din tinerele orfane, aflate in grija DGASPC sect 6. Dorinte simple, asternute pe hartie, cu speranta ca cineva cu suflet mare, intruchipare a lui Mos Craciun, se va indura sa i le implineasca.

Un desen aparent banal, cu imaginea bradului impodobit in jurul caruia se aduna de sarbatori intreaga familie, nelipsitul Mos Craciun cu sacul plin si urarea standard „Sarbatori fericite”, completeaza cele cateva randuri pline de vise sau, de ce nu, de amaraciune ale copilei de numai 16 ani, ramasa fara parinti.

Ce inseamna pentru un copil institutionalizat “Sarbatori fericite”? Ce ii poate da bucuria, zambetul si fericirea pe care, poate, nu le-a cunoscut niciodata? Poate fi un copil fericit cu adevarat pentru ca primeste o jucarie sau o hainuta?

Raspunsul este DA.

Acesta este doar un caz al unui copil orfan, participant in campania “Tu esti Mos Craciun”, derulata de Asociatia Atitudini si Alternative. Poate ca ceilalti nu i-au spus Mosului povestea lor de viata, stiind ca el le cunoaste toate bucuriile si tristetile, poate doar au cerut...insa, cu siguranta nu e usor sa fii copil in plasament, iar cadoul de Mos Craciun sa fie singurul tau dar din an..

Afla-le dorintele, citind scrisorile de pe site-ul asociatiei, si daca ti-au placut, alege cu inima cadourile aducatoare de bucurie.

Vei lumina chipurile unor copii necajiti de viata, iar tu vei adormi zambind, cu gandul la povestile copilariei cu reni, spiridusi, glasuri de colindatori, miros de brad si scortisoara.

Si stii de ce? Pentru ca ESTE CRACIUNUL.

Sarbatori cu adevarat fericite!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO