Scandal la o scoala din Capitala. Elevii cu paduchi au fost lasati sa vina la ore cu baticul pe cap

15-11-2013 19:07


''Directiunea scolii i-a lasat la ore cu baticul pe cap pe copiii gasiti cu paduchi si asa au luat si altii!'' Asta spun revoltati parintii unor elevi de gimnaziu de la scoala 59 din Bucuresti.

Ei au aflat de asa-zisa epidemie dintr-un mesaj publicat de o mama pe internet. Se pare ca, la o clasa a treia, din 25 de fetite si baieti, 20 au avut probleme. Un tata spune ca a scos din parul celui mic peste o suta de paraziti. Directorul afirma in schimb ca au fost numai doua cazuri confirmate de asistenta.

Mama unui baiat din clasa a treia sustine ca a aflat de paduchi abia cand elevul isi facuse rani pe scalp, de la scarpinat. Femeia spune ca o jumatate dintre colegii lui erau in aceeasi situatie.

"Copilul meu are paduchi de trei saptamani si noi nu am stiut, noua nu ni s-a spus. Este plina scoala de paduchi! Va arat ce am scos eu din capul copilului meu? Este o mizerie de nedescris! Duceti-va la toaleta! Nu au sapun, nu au apa calda, nu au absolut nimic in scoala asta"

Conducerea scolii sustine ca este vorba despre doua cazuri izolate, semnalate de parinti in timpul vacantei. Protocolul de tratament ar fi cerut si izolare intre 7 si 10 zile.

"Nu i-am pus in alta clasa, dar au fost cu baticut pe cap si parintii au intrat si dansii in alerta. Doua cazuri, dupa parerea mea, nu este epidemie. Nu s-au mai gasit alte cazuri sau cel putin cabinetul medical nu ne-a mai informat ca ar fi alte cazuri" explica directorul Speranta Cojocaru.

Pediculoza sau infestarea cu paduchi nu este neaparat o problema de igiena personala si poate afecta elevi din toate mediile sociale, pentru ca, asa cum se spune in popor, insectelor le place parul curat.

Chiar daca medicii recomanda pastrarea confidentialitatii celui gasit cu paduchi, trebuie anuntati parintii celorlalti copii din clasa.

Familiile celorlalti elevi au aflat dintr-un mesaj si o fotografie postate de mama unui alt copil, intr-un grup online al parintilor de la clasa a treia.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, la inceputul anului scolar au fost semnalate in Bucuresti 116 cazuri de infestare cu paduchi, dublu fata de acum doi ani. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti au aflat despre cazurile de la scoala 59 de la reporterii ProTV.

 

Tags: copii, paduchi, scoala,

VIDEO PROTVPLUS.RO