Salveaza-ma!

22-03-2011 18:21
Sursa: George Buhnici


George Buhnici

Psihologii spun ca durerea unei pierderi subite devine suportabila dupa 6 luni. Noroc ca a trecut iarna de la noi care tine fix jumatate de an si m-am incumetat: am activat polita RCA, CASCO, am pus ulei bun, plinul de benzina si... par-par prin oras.

 

Vespa mea intra in sezonul trei cu tupeu si acelasi chef de asfalt.

Inapoi pe scuter, orasul se vede mai bine decat prin parbrizul taxiului/autobuzului. Ai mai mult timp sa te uiti dupa oameni si lucruri. Vezi mai mult. Azi, spre exemplu, am apreciat o doamna pe o Vespa portocalie. Mi-a placut ideea ca romancele se modernizeaza, deoarece traiam cu impresia ca Amalia Enache e singura pe scuter in Bucuresti :). La primul semafor am vazut mai bine. Doamna nu e de pe aici... Englezoaica, am impresia... Fetele s-au obisnuit sa se teama de trafic pe buna dreptate, insa arunca ocheade cand vad un baiat pe motor imbracat la sacou... E ceva sexy in imaginea asta.

Am mai observat ca nu sunt singurul pe doua roti. Suntem deja un ecosistem intreg. De la baietasii inconstienti fara casca si sportivii de Magheru obsedati de toba lor sport si cei o mie de centimetri cubi, pana la copiii si seniorii calmi pe biciclete dichisite. In ochii nostri este totusi samburele fricii. O groaza mascata pentru momentul cand se termina distractia.

Orasul e cel putin la fel de murdar, ba poate chiar mai naclait ca anul trecut. Mi-e groaza de zilele calduroase ce vor veni, cand noroiul omniprezent se va usca pentru a se ridica pana la ceruri sub forma de praf made in Bucharest. De acolo va cobori la loc prin ochi, pe gat si pana in fundul... capului. Diminetile umede transforma jegul in mazga si afli ca sunt suficienti 3 kilowati ca sa derapezi... Si tot nu am ajuns la cosmarul meu.

Doua maini, doua picioare, un cap si imi doresc sa fac Revelionul 2012 in varianta asta completa de echipare anatomica. Ma rog in genunchi in fata ta, sofer de Bucureşti! Te implor sa te uiti la mine! Priveste-ma bine! Sunt la fel de om ca tine. Lasa telefonul, semnalizeaza si respecta indicatoarele.

Salveaza-ma! Salveaza-te!

Pentru secundele stupide in care nu o vei face, poti plati tot restul zilelor. Te poti duce la biserica, la psiholog, la banca, insa nu vei primi nimic cu care sa poti aduce inapoi un om distrus. Anul trecut au murit sute de scuteristi, motociclisti, biciclisti. Multi erau vinovati, si mai multi nevinovati de accident. Nici unul nu merita insa moartea asta stupida. Fii atent si nu fi TU urmatorul calau!

Citeste editorialele mele si pe buhnici.ro
 

Sursa: George Buhnici

VIDEO PROTVPLUS.RO