O romanca si un pakistanez s-au indragostit pe Facebook, iar apoi s-au casatorit. De ce tine statul sa ii desparta pe cei doi

Dată publicare: 17-05-2016 18:31
Dată actualizare: 20-05-2016 01:43


Dragoste imposibila intre o brasoveanca de 39 de ani si un pakistanez cu 13 ani mai tanar.

Cei doi spun ca se iubesc din tot sufletul si vor sa formeze o familie, insa statul roman este hotarat sa-i desparta. Oficiul pentru imigrari a stabilit in urma unei anchete  ca cei doi s-au casatorit din interes, pentru ca barbatul sa obtina cetatentia. Autoritatile il someaza acum sa paraseasca tara.

Mari si Giani, cum isi spune pakistanezul, s-au cunoscut si s-au indragostit pe Facebook, desi nu vorbeau aceeasi limba. S-au bazat insa pe traducerile online.

S-au vazut fata in fata dupa 2 ani, in 2015. Iar dupa cateva luni s-au si casatorit. Idila lor aminteste de filmele americane in care strainii se casatoreau pentru green card, dar care ajungeau sa se indragosteasca in final de partener. Mari, care are dintr-o alta relatie doi copii, ar vrea alaturi de Giani o familie mai mare.

Reporter: Ce-ti place la Mari?
Khuram Shahzad : Este frumoasa, imi place. Imi place foarte mult"

Mariana Mitrica Shahzad: "Nu mi se pare corect, totusi, o persoana sa stea 7 luni cu tine si sa vezi ca pleaca, nu-mi este bine."

In ciuda acestor declaratii, oficiul roman pentru imigrari a stabilit ca cei doi s-au casatorit din convenienta. Verificarile facute imediat dupa nunta aratau ca cei doi soti dormeau separat si nici nu se cunosteau prea bine.


Reporter: Am inteles ca ati gresit data lui de nastere cu vreo 10 ani
Mariana Mitrica Shahzad:: posibil, ca m-a luat stresul. M-a luat foarte tare, foarte urat,  dupa ce mi-au zis ca nu are ce sa caute un terorist in Romania."

Conform legii, statul roman ii poate refuza dreptul la sedere unui strain, daca exista banuiala ca acesta s-a casatorit din interes. Pentru a afla adevarul, politistii ii pot intervieva pe soti, pe apropiatii lor si au dreptul la controale la domiciliu.

comisar sef Gabriel Rasinar, Seful Serviciului pentru Imigrari Brasov: "Nu vorbeau limba comuna, nu locuiau la adresa declarata, s-a constatat si neconcordanta in declaratiile lor."

Ingroziti de ziua despartirii, cei doi soti sunt gata sa demonstreze lumii intregi ca au o viata de familie armonioasa si raspund la intrebari intime separat.

 Solutia instantei nu poate fi insa contestata. Giani ar putea pleca in Grecia, unde a lucrat timp de 8 ani, dar nu vrea nici in ruptul capului s-o paraseasca pe Mari.


VIDEO PROTVPLUS.RO