Românii au făcut shopping și pe timpul pandemiei. Care au fost cele mai cumpărate produse

Dată publicare: 31-05-2020 19:10
Dată actualizare: 31-05-2020 19:38


Dacă ne luăm după reprezentații magazinelor online, cumpărătorul român și-a schimbat comportamentul, de când cu pandemia. A învăţat despre plată cu cardul și se îmbracă aproape exclusiv de pe internet.

Vânzările pe platforme, crescute cu 200 la sută, par să susțină afirmațiile. Pe de altă parte, odată cu ridicarea restricțiilor și deschiderea magazinelor a apărut un nou fenomen. Coada în stradă pentru o sesiune de shopping.

Un lucru este cert: restricțiile impuse de autorități au schimbat complet modul în care oamenii își fac cumpărăturile. În faţa unui centru comercial din centrul Bucureștiului au fost peste 50 de persoane care au stat la coadă să poată intra în magazinul aflat la stradă.

Mai timid la începutul stării de urgență, când orizontul părea extrem de îngust pentru toată lumea, achizițiile de haine au luat amploare în online. Plăţile cu cardul au crescut cu 50 la sută, probabil și în urma recomandărilor insistente ale autorităților.

Una dintre cele mai mari platforme din România a înregistrat o creştere medie a vânzărilor de haine de 80 la sută, în timpul restricțiilor.

Robert Berza, CEO magazin online de haine: "La început ne-am panicat de când s-a instaurant starea de urgenţă au scăzut brusc şi pentru online, dar au revenit spectaculos şi am avut şi peste 100 la sută."

Românii și-au luat în speciale ținute pentru sport. Apoi, hăinuțe pentru cei mici, dar și pijamale. Provocările s-au ținut lanț pentru vânzători, mai ales că rețelele de aprovizionare au fost blocate.

Creşteri spectaculaose au raportat și alte platforme de shopping online.

Mara Eliza Barza, PR fashion online: "Cea mai mare provocare a fost să ne organizăm într un timp rapid faptul că echipele au trebuit să lucreze de acasă, mai ales dacă sunt şi magazinele internatinale, echipele sunt mixte."

Pe lângă haine, românii au comandat laptopuri, tablete ori aparate pentru făcut pâine. Zona auto a fost în scădere, însă relaxarea pare să mai fi dezmorțit achizițiile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO