Romania se agita inainte de Sarbatori. Proiectie 3D la Iasi, brad din 1200 de siluete la Baia Mare

Dată publicare: 16-12-2013 19:39
Dată actualizare: 19-12-2013 07:10


Dupa ce au intrat in "Guiness Book" cu cel mai mare numar de elfi din lume, cei din Iasi ies din nou in evidenta cu o proiectie 3D.

Filmul reconstituie, pe muzica, povestea lui Craciun, cel mai cunoscut mos de pe planeta. In tot acest timp, la Baia Mare, elevii unui colegiu au realizat din siluetele lor un brad urias, format din 1200 de oameni.

Cand orologiul a batut ora 17, o muzica de Craciun a rasunat in tot centrul orasului, iar pe fatada Palatului Culturii au inceput sa misune fel de fel de figurine. Cea mai cunoscuta il intrechipeaza pe Mos Craciun.

Toata lumea intelege rapid ca e vorba de povestea lui Mos Craciun, pe acorduri care te transpun direct in ajunul magicei sarbatori.

"Mi s-a parut foarte frumos, chiar sunt impresionat de atmosfera de ajun de Craciun... E foarte frumos in Iasi, suntem veniti de la Chisinau si e foarte frumos aici", spune o turista.

Proiectia va avea loc pe toata perioada sarabatorilor de iarna, intre 17 si 22. Tonul a fost dat saptamana trecuta cand orasul a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare numar de spriridusi din lume.

In celalalt colt al tarii, la Baia Mare, elevii si profesorii unui colegiu au doborat si ei un record "Guiness Book", nemologat insa pentru ca nu au chemat nici un reprezentant al institutiei: 1200 de oameni au facut din siluetele lor cel mai mare pom de Craciun din lume.

Recordul precedent a fost detinut de un brad format din 800 de persoane care s-au strans in urma cu cateva saptamani, intr-un centru comercial din Thailanda.

Organizatorii si-au propus ca anul viitor sa stranga 5 mii de oameni.


VIDEO PROTVPLUS.RO