Romania de gheata. Un om al strazii a murit de frig la Timisoara

Ultima actualizare: 08-03-2012 03:50

Frigul ia viata dupa viata, iar autoritatile nu fac absolut nimic pentru sarmanii fara adapost. Sunt tot mai multi, dar nu-i vede nimeni, ascunsi dupa blocuri, in masini abandonate, prin subsoluri reci sau in cartoane darapanate.

Un barbat fara adapost din Timisoara a murit din cauza frigului.

Fac eforturi mari sa reziste chiar si cei care au unde locui. In cartierul Noua din Brasov este cumplit in case. Din cauza gerului a scazut presiunea la gaze, iar caloriferele sunt doar de decor.

Noptile polare cu minime de -20 de grade Celsius au transformat toate orasele din centrul tarii in tinuturi de gheata. La Sibiu nu a curat nimeni trotoarele care sunt acum de sticla.

Oamenii reusesc sa inainteze doar daca se tin de garduri sau de masini. In aceste conditii, foarte multi au ajuns direct la Spitalul Judetean.

Iarna pare tot mai greu de suportat si pentru cei nascuti la polul frigului in Intorsura Buzaului sau Miercurea Ciuc. La -23,8 grade Celsius, apa aruncata pe o poarta de tabla ingheata instantaneu.

Sobele merg fara pauza, dar nu mai au putere dupa atatea zile de ger. Geamurile locuintelor pur si simplu ingheata, iar un prosop pus la uscat, de pilda, se face turture. In grajduri animalele sufera, iar oamenii le invelesc tot timpul cu paie.

Suntem abia in februarie, ne reamintesc meteorologii, si este practic imposibil sa scapam de frig.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO