Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Alba Iulia: ”Un sentiment foarte pofund"

19-04-2019 07:39


Au fost momente emoționante în Joia Mare pentru romano-catolici, la Catedrala din Alba Iulia.

Credincioșii au fost martorii ritualului spălării picioarelor, care amintește de gestul făcut de Iisus la Cina Cea de Taină.

Pentru acest ritual care aminteşte de gestul lui Iisus Hristos făcut înainte de răstignire, la Catedrala romano-catolică din Alba Iulia au fost aleşi 12 elevi de la seminarul teologic din oraş. Preotul le-a spălat picioarele, aşa cum a făcut şi Mântuitorul la ultima cina.

"Iisus, prin faptul că le-a spălat apostolilor picioarele le-a dat încă o dovadă de iubire înainte de a urma calea crucii... Anul acesta a fost prima dată când eu am participat la acest ritual, pentru mine a fost un sentiment foarte pofund", spune un elev.

Peste o sută de credincioşi au luat parte la Sfânta Liturghie din Joia Mare şi au vorbit despre lecţia de modestie supremă.

Gyorgy Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia: "Iisus a vrut ca să îi slujim pe semenii noştri în suferinţa şi totodată a vrut ca toată lumea să vadă, să experimenze că bunul Dumnezeu este tatăl nostru ceresc."

Clopotele bisericilor romano-catolice nu vor mai fi trase până în noaptea de Înviere.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO