REZULTATE EVALUARE NATIONALA - EDU.RO: In premiera, notele vor reprezenta 75% din media de admitere la liceu

Rezultate Evaluare Nationala

REZULTATE EVALUARE NATIONALA - EDU.RO: Peste 160.000 de absolventi ai clasei a VIII-a asteapta cu emotie rezultatele la examenul de Evaluare Nationala, de care depind si liceele la care vor merge din toamna.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 - EDU.RO: Afla ce nota ai luat la examen

In Bucuresti, la romana, 83.02% dintre elevi au luat note de peste 5, la matematica - 84,22%, iar la limba materna - 94,44%. In total, 82,77 % au luat note de trecere la examenul de EVALUARE NATIONALA 2014.

Rezultatele sunt afisate vineri, pana la ora 16:00, iar pana la ora 20:00, elevii pot depune contestatii. Acestea vor fi solutionate in perioada 28 - 30 iunie.

Candidatii pot solicita comisiei de organizare a Evaluarii Nationale sa-si vada lucrarile numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii. "Vizualizarea lucrarii nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv", potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului.

Citește și
perle evaluare nationala
EVALUARE NATIONALA 2014, PERLE la limba romana. "La scoala la noi nu a venit niciun scriitor, a venit doar Politia"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: Anul trecut, 75,91% dintre elevi au obtinut peste 5 la examen, cu aproape 10% mai multi decat in 2012, potrivit datelor finale, inainte de rezolvarea contestatiilor, centralizate de Ministerul Educatiei. Ponderea candidatilor cu medii peste 5 la examenul de Evaluare Nationala a scazut cu 0,2 puncte, la 75,89%, dupa solutionarea contestatiilor.

incepand din acest an, in calcularea mediei de admitere in liceu, media de la Evaluarea Nationala reprezinta 75%, fata de 50% in anii trecuti, scazand astfel la 25% ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2014-2015.

Din 4 pana in 8 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 15 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa. Listele cu candidatii vor fi afisate in 16 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 25 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 16 -31 iulie. In perioada 16-21 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 24 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 24-25 iulie.

In 25 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma inscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 - EDU.RO. Notele din toate judetele din tara si topul rezultatelor, dupa contestatii
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 - EDU.RO. Notele din toate judetele din tara si topul rezultatelor, dupa contestatii

EDU.RO - REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Aproape 71% dintre absolventii de a opta au luat note peste 5 la evaluarea nationala. Rezultatele sunt putin mai slabe decat anul trecut, insa rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate la 1 iulie.

EVALUARE NATIONALA 2014, PERLE la limba romana.
EVALUARE NATIONALA 2014, PERLE la limba romana. "La scoala la noi nu a venit niciun scriitor, a venit doar Politia"

PERLE EVALUARE NATIONALA 2014. Ca de fiecare data, elevii romani nu au "dezamagit" si au oferit si in acest an perle memorabile la examenul de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale.

BACALAUREAT 2014. Marturiile elevilor care au fraudat Bac-ul cu
BACALAUREAT 2014. Marturiile elevilor care au fraudat Bac-ul cu "Metoda Casca". "Am luat 9,25 la matematica"

In plina perioada de examene, piata gadgeturilor pentru copiat tine pasul cu nevoile clientilor. Dupa ce profesorii au invatat smecheriile cu pixuri si casti, acum internetul este plin de noi provocari: papionul, cravata sau portofelul pentru copiat.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.