Rezerva-ti porcul de Craciun pe internet!
Dam cautare pe net, gasim anuntul si, dupa un simplu click, il rezervam... pe Ghita. Nu radeti, doar nu credeati ca intr-o lume in continua miscare n-o sa traim si ziua in care o sa aflam ca si porcii se vand on-line.
Disperati ca nu prind locuri in piete, taranii isteti nu se mai misca de la domiciliu si isi ademenesc clientii virtuali cu jumari si sorici.
Mai nou, in preajma Craciunului, porcii sunt pozati ca niste vedete. In anunturi, Ghita apare ferchezuit, iar stapanul ne transmite ca "gustul carnii este incomparabil cu al celei gasite in magazine".
Alt gospodar, alta metoda de promovare: "Porcul se va taia traditional in prezenta cumparatorului si stropit cu tuica, vin fiert. Se va asigura o masa speciala pentru cumparator."
Dar, sa intram in curtea domnului Traian cu un nume de familie care ne face sa uitam ca suntem in post... Gratar. Creste el porci, dar are suflet de poet. "Am un porc in batatura, carne buna de friptura, zece lei e kilogramul, sa aveti noroc tot anul", ne doreste domnul. Iar anuntul in versuri a fost postat pe net, cu ajutorul unui nepot, mai din secolul nostru.
Sansa i-a suras deja. Din 100 de grasuni cati a hranit in acest an, a ramas cu 20, iar acestia sunt arvuniti.
Preturile difera in functie de anunt. In viu, porcul costa intre 5 si 10 lei. In prima varianta, fiti atenti pentru ca ar fi prea ieftin, iar in cea de-a doua este usor piperat.