Revelionul in pensiuni. Cum se petrece la Sibiu si in Bucovina si cat a costat un pachet de 4 nopti
Sa ne intoarcem la platourile cu friptura, piftie ori salata boeuf, care-si fac loc pe mesele gatite de sarbatoare. La pensiuni, bucataresele au gatit toata ziua, pentru ca musafirii lor sa se ridice ghiftuiti de pe scaune.
I-au intrebat inainte ce-si doresc sa manance luni noapte si le-au pregatit bucatele preferate.
La 20 de kilometri de Sibiu, in zona Gura Raului, in bucataria unei pensiuni, oalele fierb de zor pe foc.
Turistii au comandat pentru noaptea de Revelion tartine cu icre, rulouri cu sunca si cosulete cu salata beof.
Inainte ca turistii sa se adune de pe partii, gazdele unesc mesele pe grupuri si aseaza tacamurile bune. Un pachet de patru nopti cu demipensiune costa aproximativ 1.100 de lei de persoana.
Si in bucatariile pensiunilor din Bucovina a fost forfota intreaga zi, pentru ca pestele, porcul si carnea de vanat sa fie din belsug pe mesele festive.
Cei care s-au asezat deja la masa, isi fac pofta de mancare cu aperitivele delicioase si un pahar de tuica sau palinca adevarata, cu "margelute".