Regele Mihai sarbatoreste azi onomastica. Portile Palatului Elisabeta, deschise pentru toti romanii

Dată publicare: 07-11-2013 14:00
Dată actualizare: 10-11-2013 06:51


Regele Mihai sarbatoreste azi onomastica. Portile ...
Regele Mihai sarbatoreste azi onomastica. Portile ...

Regele Mihai isi sarbatoreste azi public ziua de nume. Portile Palatului Elisabeta se vor deschide pentru toti cei care vor dori sa ii ureze „La multi ani”.

Regele Mihai a oferit joi un dejun festiv, la care au fost invitati politicieni si ambasadori. A fost o ocazie pentru personalitatile politice sa sarbatoareasca alaturi de fostul suveran.

Dejunul regal de la Palatul Elisabeta a fost o premiera pentru ultimii 6 ani. Printre invitati s-au numarat premierul Victor Ponta, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, fostul presedinte Emil Constantinescu, ministrul de interne, dar si seful Academiei Romane. Cu totii au fost primiti de Majestatea Sa.

Dupa primirea invitatiilor, Regele Mihai le-a transmis un mesaj, pe care l-a citit Principele Radu Duda.

Asezarea la masa a politicienilor in Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta nu a fost una intamplatoare. Premierul are rezervat locul din dreapta Regelui si este il are alaturi pe Principele Nicolae. Invitatii au dezbatut subiecte de actualitate cu Majestatea Sa. Cat despre meniul pregatit in aceasta dimineata de casa regala: o supa de dovlecei, un pui la cuptor cu cartofi si rozmarin si un tort de ciocolata insotit de doua feluri de vin: unul alb si unul negru.

Este pentru prima data in ultimii 6 ani cand un premier este invitat la Palatul Regal pentru un asemenea eveniment. Ultimul demnitar ajuns la Palatul Elisabeta a fost Calin Popescu Tariceanu, pe vremea cand acesta conducea Guvernul.

Regele Mihai a implinit luna trecuta 92 de ani, iar vineri este onomastica sa. Portile Palatului Elisabeta vor fi deschise vineri pentru toti cei care vor sa-l felicite.


VIDEO PROTVPLUS.RO