Rămas fără părinți, un copil de 13 ani din Bihor primește o casă nouă cu ajutorul unor voluntari


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 06 Septembrie 2018 08:35
Categorie: Stiri Sociale

Un copil de 13 ani din Bihor a primit o nouă șansă datorită unor oameni cu suflet mare. Rămas fără părinți, riscă să ajungă în grija autorităților pentru că trăia cu bunica lui în condiții mizerabile.

Voluntari curajoși și-au unit însă forțele și s-au apucat să le ridice o casă nouă, în care se vor muta în curând.

La numai 13 ani, Alex ştie ce înseamnă greutăţile vieţii. A fost părăsit de mic de tată, iar în urmă cu cinci ani, mama lui a murit. De atunci stă cu bunica, însă risca să ajungă în grija statului pentru că amândoi trăiau în condiţii greu de imaginat.

Emil Popa, reprezentant Habitat for Humanity Beiuș: "Condiţiile lor erau extrem de dificile de locuit, cu probleme mari de spaţiu, de condiţii de viaţă, de igienă."

Totul s-a schimbat când oameni cu suflet mare le-au aflat povestea şi au sărit în ajutorul lor.

O asociaţie umanitară a adunat banii necesari pentru a le contrui o casă, iar mai mulţi specialişti în IT de la o companie din Oradea s-au oferit să ajute. Şi nu s-au sfiit să pună mâna pe ciocan, lopata sau mistrie şi să ridice locuinţa din temelii.

Ioana, şefa grupului de voluntari: "Am reuşit să mobilizăm 100 de colegi din companie, pentru a veni, timp de o săptămână, câte 20 pe zi."

Băiatul, recunoscător, se implică şi el cum poate.

"Cum te descurci cu munca, e greu, e uşor?
E greu.
Ce sentiment ai?
O să am casă nouă, frumoasă, mare.
Eşti bucuros?
Da."

Cu toate că nu au mai construit niciodată o casă, voluntarii spun că nimic nu este imposibil.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, voluntarii vor termina de ridicat casa şi vor pune şi acoperişul. Iar Alex şi bunica lui au toate şansele să îşi petreacă iarna în locuinţa nouă.

Un voluntar al campaniei
VIDEO PROTVPLUS.RO