Proteste în toată țara. Mii de oameni au manifestat în marile orașe

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
proteste
Agerpres

Numărul persoanelor care au protestat, sâmbătă seara, față de modificările legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD, a ajuns la câteva mii în oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi.

La Iaşi, numărul persoanelor care au plecat în marş pe străzile din zona centrală a ajuns la peste 3.000.

În jurul orei 19:30, manifestanţii s-au adunat în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ca şi la protestele anterioare, aceştia au scandat, printre fluierături, huiduieli şi zgomot de vuvuzele, lozinci prin intermediul cărora îşi manifestă nemulţumirile faţă de reprezentanţii guvernului: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă", "Justiţie, nu corupţie", "PSD, ciuma roşie", "Parlament penal, marş la Tribunal", "Demisia, demisia", "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

La Sibiu, peste 3.000 de oameni au mărșăluit sâmbătă seara, pe pietonala din centrul municipiului, care practic este plină de la un capăt la altul de protestatari cu vuvuzele, steaguri şi fluiere.

Protestarii au scandat "Guvern de hoţi şi de mafioţi!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!" şi "Bucureşti nu uita, Sibiul-i de partea ta!".

La Timişoara, circa 5.000 de oameni au plecat în marş, din Piaţa Operei spre primărie, prin Piaţa Huniade, bulevardul Republicii fiind blocat.

De asemenea, în Cluj Napoca, peste 5.000 de persoane au protestat, sâmbătă seară.

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 18,00 şi au purtat pancarte cu mesaje precum "Suntem cu ochii pe voi", "Uniţi salvăm toată România", "Dragnea tot nu scapi de puşcărie", "Penalii n-au ce căuta la guvernare".

De asemenea, ei au scandat "Hoţii", "Mincinoşii", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "PSD Ciuma roşie", "Uniţi salvăm toată România".

După ora 19:00, cei peste 5.000 de protestatarii au pornit din zona centrală într-un marş prin cartierul Mărăşti, blocând în drumul lor circulaţia autovehiculelor.

La Constanţa, peste 400 de activişti civici s-au strâns pe platoul din faţa Prefecturii, în urma unui apel lansat pe pagina "Rezistenţa Constanţa" a unui site de socializare, pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei, iar la ora 19:00 au pornit într-un marş de solidarizare cu manifestanţii din Bucureşti, până la sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa.

Oamenii au mărșăluit pe principalele bulevarde ale oraşului Constanţa sub sloganul "Revoluţia generaţiei noastre!" afişat pe un banner mare şi au scandat: "PSD ciuma roşie" şi "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie" şi și-au manifestat nemulţumirea faţă de schimbările pe care coaliţia de guvernare intenţionează să le facă legilor justiţiei. Alte câteva zeci de activişti civici au plecat în cursul zilei către Bucureşti, pentru a transmite mesajul constănţenilor la protestul din capitală.

La Satu Mare, circa 150 de persoane au protestat în centrul municipiului faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei, protestatarii pichetând sediile PSD şi ALDE.

Aceştia s-au adunat în pasajul pietonal Corneliu Coposu de unde au pornit în marş spre sediile PSD şi ALDE, scandând lozinci precum: "ALDE şi PSD, acceaşi mizerie", "Hoţii!", "PSD, ciuma roşie", "Vrem justiţie, nu corupţie!", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!", "Teleormanul pentru noi, este Scorniceştiul doi".

Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ o oră şi jumătate.

La Târgu-Mureş, aproximativ 200 de persoane au plecat în marş prin oraş, proteste având loc şi la Braşov, Galaţi, unde 1.000 de oameni au plecat în marş, Bistriţa Năsăud, Baia Mare. Şi la Craiova, 400 de oameni mărşăluiesc pe străzile oraşului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO