Proteste in Constanta dupa ce un caine infirm a fost eutanasiat. Un om al strazii ii spune povestea cu lacrimi in ochi

Ultima actualizare: 05-06-2015 06:52

Cruzime revoltatoare la Constanta: un caine infirm, crescut de un om al strazii, a fost eutanasiat in ciuda protestelor iubitorilor de animale.

Ingrijit, de cand era pui, Bursuc a fost ridicat de hingheri, si omorat, pe motiv ca ar fi fost grav bolnav. Animalul, care nu-si mai putea misca picioarele din spate, era insa bine ingrijit si se deplasa cu ajutorul unui carucior improvizat, facut chiar de barbatul care de multe ori renunta la mancare pentru a-l hrani.

Loviti amandoi de soarta, Liviu, care traieste de multa vreme pe strazi, si Bursuc, un caine maidanez, au impartit aceeasi bucata de paine. Cu lacrimi in ochi, barbatul povesteste cum l-a salvat de cand era un pui, din gura altor patrupede. Pentru ca bietul animal nu-si mai putea misca membrele din spate, i-a facut un carucior din banii stransi de la trecatori.

Liviu are acum 49 de ani si traieste pe strazi de cand a divortat si a ramas fara casa. Cainele in varsta de 3 ani era singura lui alinare.

In urma unei sesizari, hingherii l-au ridicat pe Bursuc, de fata cu stapinul sau si in ciuda protestelor oamenilor din zona. Cativa iubitori de animale au luat legatura cu serviciul de ecarisaj pentru a-l adopta si conform legii, aveau 20 de zile la dispozitie. Insa medicul veterinar a decis sa eutanasieze in aceeasi zi in care a fost ridicat pe motiv ca era grav bolnav : paralizie si hemoragie interna.

Revoltati, mai multi iubitori de animale s-au strans astazi in fata bazei pentru a cere explicatii.

In urma protestelor, Primaria Constanta a declansat o ancheta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO