Protest faţă de Codul Administrativ, în București. Oamenii, îmbrăcaţi în costume populare

Dată publicare: 07-07-2019 21:11
Dată actualizare: 07-07-2019 21:19


protest

Aproximativ 100 de persoane au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei, faţă de adoptarea Codului Administrativ, în special faţă de prevederea referitoare la folosirea limbii minorităţilor naţionale în relaţiile oficiale.

Potrivit News.ro, apelul de participare la protest s-a făcut pe reţelele de socializare, organizatorii îndemnând oamenii să vină în număr cât mai mare pentru a apăra Constituţia României.

Veniţi cu Drapelul în mâini să apărăm Constituţia România şi să împiedicăm atentatul la Siguranţa Naţională, în special în judeţele Covasna şi Harghita! Constituţia prevede că limba oficială este Limba Română, nu şi cele peste 20 de limbi ale minorităţilor care trăiesc pe teritoriul României. SUA are o singură limbă oficială, Rusia are, de-asemenea, o singură limbă oficialială”, au transmis, pe Facebook, cei care au mobilizat oamenii pentru a participa la protest.

”Acest Cod ar putea fi primul pas spre autonomia unor zone, apoi spre federalizare şi, în cele din urmă, spre ruperea României în bucăţi”, au mai transmis organizatorii.

Oamenii au fost îmbrăcaţi în costume populare, au cântat cântece patriotice şi istorice şi au purtat drapelul României.

Trebuie să vedem dacă oamenii ăştia îşi dau seama de actul de trădare pe care l-au făcut (...) Cea mai urâtă faptă pe care o poate face un om pentru ţara lui este trădarea”, a spus unul dintre vorbitori, în timpul protestului.

Protestatarii au scandat, printre altele, ”Covasna, Harghita, pământ românesc” şi ”Limba română, singura stăpână”.

Codul Administrativ, adoptat săptămâna trecută prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificat în şedinţa de Guvern de miercuri, una dintre prevederi vizând folosirea limbii minorităţilor naţionale în administraţie.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO