"Noi am venit aici sa facem baie". Primaria care le-a oferit oamenilor sarmani un loc in care igienizarea se face gratuit

Dată publicare: 11-05-2015 18:02
Dată actualizare: 14-05-2015 06:55


Dusurile si spalatoria gratuite au atras zeci de sarmani la un centru de igienizare al primariei din Baia Sprie. Oamenii care n-au posibilitatea sa se spele acasa fac coada la centrul deschis in urma cu doua luni.

Pentru ca intre timp s-a aglomerat, trebuie sa-si faca programare cand vor sa-si faca dus ori sa-si spele hainele la masina.

Cristina si Sara, de 9, respectiv 4 ani, sunt fericite ca au facut baie. De 3 ori pe saptamana fac dus la centru, iar martea si vinerea isi aduc si hainutele la spalat.

Mama: "Unde locuim noi nu este nici apa calda, nici curent si de cand exista locul asta ne-am igienizat si noi si copiii se simt si altfel. Inainte numai prin spitale umblam cu copiii si din cauza mizeriei nu-i puteam trimite la scoala."

La centrul social de igiena sunt 10 cabine de dus, 4 masini de spalat si doua uscatoare.

Fetita: "Noi am venit aici sa facem baie. Inainte ne spalam in covata. Aici e frumos. Zic copiii ca suntem mai curati. Inainte ziceau ca eram murdari si tigani. Acum nu mai vorbesc urat de noi."

Pentru ca cei interesati de servicii sunt din ce in ce mai multi, centrul functioneaza pe baza de programare.

Calin Muresan, reprezentant al centrului de igienizare: "Mai taiem din spalari la cei care sunt mai demult, ca la inceput erau putine familii si le-am pus multe spalari pe saptamana si acum mai reducem. Pe baza de programare persoanele care vin primesc detergent pentru masina de spalat, un sapun si sampon si cei care isi uita acasa prosopul, si un prosop."

200 de oameni nevoiasi beneficiaza de serviciile centrului. Orice persoana cu domiciliul in Baia Sprie poate veni, daca face dovada ca e clinic sanatoasa, cu o adeverinta de la medicul de familie, ca nu are venituri, traieste in conditii grele sau are multi copii in intretinere.


VIDEO PROTVPLUS.RO