Profitul pus la crescut. Cozonacii s-au vandut ca painea calda
Patronii laboratoarelor de patiserii pun profitul la crescut zilele acestea si profita cat pot de faptul ca la oras tot mai putine doamne si domnisoare mai au timp si chef sa framante minunatul desert.
Cea mai buna paine la masa de Craciun este cozonacul.
Imbracati in cristale mari de zahar sau in sirop de miere, cozonacii romanesti sunt modelati perfect in laboratoarele de specialitate.
Cofetarii au ajuns insa sa si modifice retetele, in functie de cerere. Anul acesta cozonacii cu multa nuca in umplutara s-au vandut cel mai bine.
Si cum sunt multe doamne care vor sa scape de "tirania cratitei", incasarile cresc si ele pe ultima suta de metri cu pana la 50%. Comenzile la un singur laborator ajung si la a 5.000 de bucati.
La Cluj, insa, femeile framanta si iar framanta...pana transpira si fruntea si grinda. Apoi pun aluatul la dospit in pat. Se poarta cu el de parca ar fi un prunc.
Cozonacii Veturiei Suciu din Cojocna nu ies niciodata la fel, insa cuptorul cu lemne le da o savoare greu de confundat. Imediat dupa ce se raceste, tanti Veturia face semnul crucii pe cozonac, ca un elogiu adus graului care i-a dat si anul acesta o faina atat de buna.