Produsele interzise de medici, vandute in chioscurile din scoli!

16-09-2009 00:00


Si ce daca oficialii Ministerului Sanatatii au cerut sa dispara de la chioscuri chips-urile, produsele de patiserie, sucurile colorate si acidulate. Doar nu credeati ca s-au grabit multi sa puna in practica ordinul. Scuze se gasesc intotdeauna.

In chioscurile aflate in institutiile de invatamant se gasesc exact aceleasi produse despre care medicii au spus clar ca nu sunt recomandate unor copii in crestere, pentru ca au zahar si sare in exces.

Mai mari sunt, insa, problemele in institutiile de invatamant care au bucatarie si internat. Inspectorii au inghetat cand au descoperit intr-un camin pentru copii mici ca femeile care gatesc nu au cum si unde sa se spele pe maini.

Ca sa scape de grji, altii au facut contracte cu firme de catering. Da, dar parintii platesc in fiecare zi 15 lei pentru o masa in care zaharul este inlocuit cu mierea, ciorbele sunt acrite cu bors natural, iar carnea de pui este ecologica.

In mod normal, inca din vacanta de vara autoritatile se laudau ca, pe langa lapte si corn, copiii din Romania vor manca si cate un mar dat de stat.  Proiectul nu este gata nici acum. Oficialii promit ca problemele se vor rezolva pana in luna noiembrie.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica si cei ai Autoritatii pentru Siguranta Alimentelor continua controalele in toate scolile si gradintele care au bufet sau cantina.

Tags: sanatate, anchete,

VIDEO PROTVPLUS.RO