Pretul curateniei de Craciun la romani: tarifele incep de la 200 de lei pentru o garsoniera. Cat platiti daca aveti vila

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54

Intre timp, tara noastra a intrat in saptamana curateniei dinainte de Craciun. Gospodinele isi spala covoarele si geamurile.

Daca n-au timp sau nu vor sa-si strice unghiile, apeleaza la companii specializate, care si-au diversificat oferta: scot perdelele de pe galerii, strang mochetele de pe jos si le aduc curate, in doua zile.

Doamna Elvira, o pensionara din cartierul Dristor din Bucuresti, si-a planificat luni o zi de curatenie generala. Nu o scapa din ochi pe femeia care ii face curat.

Curatenia costa 200 de lei pentru o garsoniera si poate ajunge la 500 de lei intr-o vila.

PRETUL CURATENIEI

Garsoniera - 200 de lei
2 camere - 290 lei
3 camere - 350 lei
4 camere - 400 lei
Vila de 100 de metri patrati - 500 lei

Firmele de profil au foarte multe comenzi, semn ca romanii nu mai au timp sa-si faca singuri curat.

"Incepem la 7 dimineata si terminam uneori la 12, 1. Daca ar fi supercurat, nu ne-ar chema pe noi", a spus Adrian Dragnea, administratorul unei firme de curatenie.

Pentru cei care vor sa-si spele perdelele, dar le este greu sa le scoata de pe galerii, companiile ofera si astfel de servicii. Cu scara pe umar si botosei in picioare, angajatul unei spalatorii intra in casa domnului Sandu. Il ajuta sa scoata si covorul.

Evident, comoditatea are un anumit pret. Spalarea draperiilor costa 70 de lei. Curatarea covorului 90 de lei, iar spalarea unei geci mai groase 30 de lei. In total, factura ajunge la 190 de lei.

"Pentru romani nu conteaza suma pe care o platesc pentru curatenie in perioada sarbatorilor", a spus Gigi Florea, administratorul unei firme de curatenie.

Aceasta firma de curatenie a facut si un top al lucrurilor pe care le spala romanii in aceasta perioada. Perdele, covoare si geci groase, dar si costume sau rochii de seara.

Ce spala romanii de sarbatori?

1. Perdele
2. Covoare
3. Geci groase
4. Costume
5. Rochii

Potrivit firmelor de curatenie, in acest an numarul clientilor a crescut cu 20% fata de 2013.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO