Traian Basescu a promulgat Legea pensiilor. Afla la ce varsta te pensionezi

Dată publicare: 15-12-2010 00:00
Dată actualizare: 06-11-2012 00:32


Traian Basescu

Aprobata de catre Parlament si avizata favorabil de catre Curtea Constitutionala, legea care reglementeaza sistemul de pensii din Romania a fost semnata de presedinte si va fi publicata in Monitorul Oficial.

 

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, seful statului a semnat, miercuri, decretul in acest sens.

Tot miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca este constitutionala Legea pensiilor adoptata de deputati dupa admiterea cererii presedintelui de reexaminare.

Legea pensiilor, reexaminata la solicitarea sefului statului, prin care se stabileste varsta standard de pensionare de 63 de ani la femei si de 65 de ani la barbati, a fost adoptata in 7 decembrie, de plenul Camerei Deputatilor.

Legea a fost adoptata, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru". Singurul articol modificat fata de varianta initiala adoptata este cel referitor la varsta de pensionare. 

Presedintele Basescu a precizat ca nu poate sa nu analizeze realitatile socio-economice si sa constate ca femeile au o situatie mult mai grea decat barbatii.

Un alt argument invocat de Basescu a fost ca noua lege creste varsta de pensionare pentru barbati cu trei ani, de la 62 la 65 de ani, in timp ce pentru femei cu sapte ani, de la 58 la 65 de ani.

 

Sursa: Pro TV

Tags: pensii, legi,


VIDEO PROTVPLUS.RO