Preotul din Suceava care reda speranta copiilor are noi proiecte. "Nu stiu ce as fi facut fara el"


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2013 06:54
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2013 18:46
Categorie: Stiri Sociale

Parintele Mihail, de la o manastire din Suceava, cel care a ajutat tineri stapaniti de patima drogurilor sau a bauturii, are noi proiecte.

Fost preot militar in Afganistan, el a invatat ce inseamna suferinta si, de 7 ani, le ofera gazduire unor copii orfani sau foarte saraci.

A schimbat deja 47 de destine. I-a luat pe acesti sarmani in Casa Domnului si i-a facut oameni. Unii abia stiau sa scrie si sa citeasca, iar acum se pregatesc pentru facultati sau si-au terminat deja studiile.

Parintele Mihail de la Manastirea Podul Cosnei are aceasta grija permanenta: in fiecare zi sa fie mancare pe masa, ca sa nu ramana nimeni flamand sub acoperisul lui.

"Cand am venit prima data aici am cam rabdat foame si mi-am impus oricine calca pragul manastirii sa manance macar o bucata de paine, orice copil vine aici il pun la masa sa vad cum manca si imi dau seama de ce are nevoie si cata educatie are", a spus parintele.

Catalin este unul dintre copiii salvati din cea mai neagra saracie: cu mama bolnava de schizofrenie, baiatul era crescut de o bunica intr-o baraca de lemn.

"A zis "tu te duci la facultate!" si m-am dus, probabil ca vedea ceva in mine.. Nu stiu ce as fi facut daca nu era parintele", a spus Catalin.

Acum Catalin este student la Politehnica din Iasi, iar ca rezultate este printre primii din toata universitatea.

Macar la cateva saptamani, baiatul vine acasa, la manastire.

Dintre cei 47 de copii si tineri ajutati de preot, multi sunt orfani, dar exista si cativa ale caror mame sunt la inchisoare.

Parintele le trimite si lor pachete si le daruieste o farama de speranta.

In 2006, patru frati ramasi fara parinti au inceput sa vina la manastire sa manance si aici au ramas.

Gemenii au terminat un liceu de constructii si au renovat manastirea veche, iar fratii lor il ajuta pe parinte sa-i creasca pe ceilalti prunci.

"Parintele Mihail ne-a invatat sa ramanem uniti toti fratii. Am invatat sa respectam, sa avem bun simt, sa nu mintim, sa nu furam, sa fim corecti", a spus unul dintre ei, Alin Stoica.

Preotul recunoaste insa ca, desi ar vrea sa faca mai mult, foarte greu gaseste bani pentru proiectele umanitare.

"Din cersit. Asta ma oboseste psihic cel mai tare, cand stiu ca pentru maine am, dar nu am pentru poimaine", a spus parintele.

Cel mai mult il ajuta oamenii simpli care au incredere in el, pentru ca au vazut ce minuni se pot face cu nadejde, credinta si dragoste.

"Sunt niste copii aici care trebuiesc ajutati si am adus si noi ce am putut din salariul nostru", a spus un credincios, Vasile Enache.

Peste doua saptamani, preotul va deschide la Vatra Dornei un centru pentru 50 de copii salvati din casute saracacioase sau de pe strazi si redati vietii.

Cei care vor sa-l ajute pe Parintele Mihail in proiectele sale o pot face folosind datele de mai jos:

Manastirea Podu Cosnei - BCR Vatra Dornei Cont in lei:

RO83RNCB0236022707200001

Citeste si: Parintele celor rataciti. Cum a salvat un preot vietile unor tineri dependenti de droguri si alcool

VIDEO PROTVPLUS.RO