Fiscul se face dealer auto. Cum poti pleca acasa cu un bolid de 10 ori mai ieftin

Ultima actualizare: 29-10-2012 19:42

Daca sunteti in cautarea unei masini, nu neaparat noua, si va asumati riscul ca va poate face si surprize neplacute, poftiti in show-roomul Fiscului.

Institutia scoate la vanzare sute de autoturisme in toata tara, de la Dacii vechi pana la bolizi super-puternici. Cine are noroc poate pleca acasa cu un vehicul bun pe care sa plateasca si de 10 ori mai putin.

Cu 9.600 de euro puteti cumpara un Mercedes CL 500 AMG pe care Fiscul il scoate la licitatie joi. Tot in aceeasi zi puteti cumpara si un Mercedes ML 430 cu un pret de pornire de doar 5800 de de euro.

Unele masini sunt avariate, iar majoritatea au fost depozitate in aer liber, asa ca doritorii ar face bine sa aduca un specialist care sa verifice atent autoturismul pe care au pus ochii. Inscrierea la licitatie se face la Fisc, iar cumparatorii trebuie sa indeplineasca doua conditii: "sa certifice ca nu au datorii catre stat si platesc o taxa de 10% din valoarea produsului pe care vor sa il achizitioneze", spune Ionut Cuc, purtator de cuvant DGFP Bucuresti.

Taxa de participare le va fi restituita celor care nu castiga licitatia. Totusi, Fiscul gaseste greu cumparatori.

La Constanta, de exemplu, de la inceputul anului s-au scos la licitatie 8 masini, dar numai 3 au fost vandute, unele la a sasea incercare.

"Cand isi dau seama ca evaluarile sunt facute la un pret apropiat de pretul pietei nu ofera acei bani pentru ca toata lumea asteapta niste valori foarte mici", a declarat Camelia Rosu, reprezentant DGFP Constanta.

Asa ca masinile sunt licitate iar si iar la un pret si mai mic.

Nu se stie inca la ce pret vor fi scoase la licitatie cele 10 masini nou-noute, cu preturi de catalog de peste 100.000 de euro fiecare, confiscate de Fisc saptamana trecuta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO