Ponturi pentru o vacanţă ieftină la Roma

Dată publicare: 03-08-2008 01:00
Dată actualizare: 29-05-2012 07:02
Sursa: Pro TV


Roma

Nu trebuie să cheltuiţi o avere ca să vă distraţi bine în Cetatea Eternă şi să vizitaţi tot ce este important.


Potrivit zicalei "toate drumurile duc la Roma", Cetatea Eternă este invadată anual de milioane de turişti. Mulţi rămân surprinşi de preţurile mari din capitala italiană. E bine de ştiut că Roma este un oraş accesibil pentru toate buzunarele.

De exemplu, Bazilica Sfântul Petru poate fi vizitată fără nici un leu. Ca să vedeţi Capela Sixtină, însă, costă. Un bilet achiziţionat online ajunge la 25 de euro, dar dacă vă informaţi şi îl cumpăraţi direct de la Muzeul Vaticanului, economisiţi jumătate din bani.

Alt mod de a face economii: permisul Roma Pass. Pentru 20 de euro, vă puteţi plimba trei zile cu orice mijloc de transport în comun şi aveţi reduceri la peste 40 de muzee.

Şi dacă nu puteţi să vă răcoriţi în fiecare zi cu câte o îngheţată, atunci puteţi încerca una din sutele de fântâni publice ale oraşului. Nu uitaţi însă, cu toată economia, să aruncaţi o monedă în Fontana di Trevi. Nu este nicidecum o risipă - dacă faceţi asta, tradiţia spune că vă veţi întoarce la Roma. Poate şi cu bani mai mulţi!

Sursa: Pro TV

Tags: roma, vacanţă, bani,


VIDEO PROTVPLUS.RO