Pomi de Craciun din tabla, sarma, sfoara sau suruburi. "Brazii" speciali scosi la licitati de studentii la Inginerie

Dată publicare: 06-12-2016 23:01
Dată actualizare: 09-12-2016 07:13


pom

Cum arata pomul de Craciun in viziunea unor ingineri inspirati? Poate fi din tabla, sarma, sfoara sau tacamuri de unica folosinta.

Studentii de la Facultatea de Inginerie din Galati au folosit aceste materiale si au realizat brazi speciali, pe care ii vor scoate la licitatie. Apoi vor dona banii stransi oamenilor sarmani, asa cum au facut si anul trecut.

Oamenii obisnuiti ar considera aceste componente resturi dintr-un atelier mecanic. Insa tinerii ingineri au reusit sa construiasca din ele adevarate bijuterii.

Cine s-ar putea gandi la un brad de Craciun facut din lanturi, clesti si suruburi? Raspunsul corect este, evident, o echipa de ingineri.

Iese in evidenta bradul facut dintr-o singura foaie de tabla, cu varful modelat din sfoara.

Un brad pe care studentii din anul al treilea nu vor sa il dea fara o mie de lei este construit din carton presat.

Studentii i-au invitat si pe elevii de la Liceul de Arta din Galati sa faca un brad neobisnuit, pe care sa il scoata la licitatie. Iar juniorii au creat unul din baloane colorate si manusi chirurgicale.

La fel de frumosi sunt si brazii facuti din cartoane de oua vopsite in verde sau din role de banda adeziva si bucati de teava din polipropilena. Pot fi decorate cu becuri pictate, furculitele de unica folosinta sau rulmenti. Anul trecut, pentru un astfel de brad, o firma din Galati a platit 1.500 de euro. Toate lucrarile tinerilor ingineri vor fi scoase si anul acesta la licitatie.

Evenimentul, intitulat Brad Enginering, este la a doua editie si are, pe langa provocarea lansata studentilor, si caracter umanitar. Anul trecut tinerii au strans 16 mii de lei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO