Plajele de la Marea Neagra, administrate direct de hotelieri! O fi de bine?

07-03-2009 00:00


Vom intra in randul lumii, anunta autoritatile, care spun ca litoralul romanesc va avea o alta fata in acest an. Si asta pentru ca plajele vor fi trecute in administrarea directa a hotelierilor.

Ceea ce inseamna, spun cei de la Ministerul Mediului, ca preturile vor intra la apa.

Marea schimbare va fi la Mamaia unde, dupa cum promit oficialii locali, turistii ar putea pasi pe nisipul fin de pe sase plaje: trei de lux si trei comunale.

Din punctul meu de verdere nu facem decat sa ne intoarcem la perioada de glorie a statiunilor, aducand lucrurile pe un fagas normal
Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului
Imaginile dezolante cu plaja din Mamaia vor deveni istorie, promite ministrul mediului. Nicolae Nemirschi a anuntat, la Constanta, ca in maximum o luna va fi reglementata, printr-o ordonanta de guvern, strategia privind exploatarea plajelor de pe litoralul românesc.

Mai exact, plajele aflate in administrarea Apelor Romane vor ajunge la hotelieri prin contracte de asociere. Vor fi preturi mai mici la sezlonguri si la alte servicii pentru ca vor disparea intermediarii care subinchiriau plajele, spun autoritatile.

In plus, plaja va fi impartita in sectoare: 20% va ramane suprafata de nisip comunala, iar restul, de 80%, va reveni hotelierilor. Viitorul suna bine, spun acestia.

Primarul Constantei promite ca in maximum trei luni va fi finalizat planul privind construirea mai multor insulite de nisip in Marea Neagra. Proiectul, de peste 130 de milioane de euro, va fi propus apoi pentru finantare europeana.

VIDEO PROTVPLUS.RO