Petrecere a ONG-urilor pentru a sarbatori "realizarile" primarului Capitalei in primul an de mandat. Replica Gabrielei Firea


Ultimul update: Sambata 29 Iulie 2017 07:00
Data publicarii: Miercuri 26 Iulie 2017 19:16
Categorie: Stiri Sociale

A fost petrecere miercuri in fata Primariei Capitalei, cu muzica, baloane si coifuri. Una ironica, pentru ca 3 organizatii neguvernamentale au protestat astfel fata de activitatea primarului general, Gabriela Firea, in primul sau an de mandat.

Mai multi activisti si in acelasi timp locuitori ai Bucurestiului au protestat in acest fel fata de masurile luate de primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Irina Zamfir, presedinte ONG: ''Primaria Generala s-a axat mai mult pe activitati de tip imagine, cum ar fi petrecerile si mai putin pe proiecte de substanta, relevante pentru comunitatea locala.

ONG-urile au facut si un raport al activitatii primarului. Din totalul proiectelor votate de consilierii generali, doar 3% au fost puse si in dezbatere publica. In plus, mai mult de jumatate dintre masurile propuse de consilierii PSD-ALDE au fost pentru organizarea si functionarea primariei, peste 200, si numai 5 pentru transport, de exemplu.

Asa zisa "petrecere" din fata primariei nu a durat mult pentru ca au aparut jandarmii. “Dumneavoastra nu aveti aprobare sa faceti aici si conform legii, vi s-a adus la cunostinta, trebuie sa parasiti zona asta”, spune un jandarm. “Nu cred, am venit aici sa ne bucuram, sa o sarbatorim pe doamna primar, ne stricati bucuria asta asa... “

Contactata de echipa Stirilor Pro TV, Gabriela Firea a precizat ca raspunde acuzatiilor prin propriul raport prezentat acum o luna. “Cea mai importanta realizare este ca am deblocat zeci de santiere din Capitala in care nu se mai lucra de aproape 2 ani de zile sau se lucra intr-un ritm de melc: Arcul de Triumf, Pasajul Sudului, Ciurel, Ambulatorul si Spitalul de Copii Victor Gomoiu si altele.''

''Pai eu am vazut pasajul de la Piata Sudului. Este oribil. Lumea a treia, fara scari rulante, fara nimic”, spune un bucurestean.

La capitalul realizari, raportul Primarului General puncteaza si deblocarea mai multor proiecte de transport, stimulentele pentru prima casatorie si nasterea unui copil dar si infiintarea celor 21 de societati comerciale care vor presta servicii pentru primarie.

VIDEO PROTVPLUS.RO