Sebastian Vladescu: Nu avem posibilitatea sa marim salariile functionarilor


Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 05:00
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a evitat sa comenteze decizia functionarilor publici de a intrerupe marti activitatea in semn de protest fata de diminuarea salariilor si disponibilizari.

Sebastian Vladescu a spus doar ca Guvernul nu are in acest an posibilitatea de a majora salariile.

Pentru cei care protesteaza pentru somajul tehnic, le spun ca vineri vom rezolva aceasta problema. Pentru cei care vor mariri de salariu, spun ca nu avem posibilitatea. Nu avem posibilitatea sa marim salariile.
Sebastian Vladescu
Greva de avertisment, marti, in randul functionarilor.
Nemultumiti de salariile mici, dar si de disponibilizarile masive care se anunta, oamenii au hotarat sa traga un semnal de alarma, printr-un protest de doua ore, intre 8.30 si 10.30.

Functionarii spun ca drepturile salariale le-au scazut serios dupa ce Guvernul a anulat tichetele de masa, tichetele cadou sau cele de vacanta, precum sporurile sau primele pe care acestia le primeau.

In consecinta, au cerut Executivului sa creasca salariile mici si sa permita autoritatiilor locale sa-si gestioneze propriile resurse financiare. Dar cea mai importanta revendicare este pastrarea locurilor de munca, in conditiile in care se anunta disponibilizari masive in sistemul de stat.

Federatia sindicatelor din administratie anunta ca daca autoritatile nu vor raspunde la aceste cereri, functionarii vor picheta pe 9 februarie ministerele Muncii si cel al Internelor, iar pe 12 vor intra in greva generala pe termen nelimitat.

Tags: proteste, guvern,

Protest la -12 grade. 150 de oameni au tremurat la Ministerului de Finante
12 februarie, data la care functionarii intra in greva generala
Proteste violente in Franta
VIDEO PROTVPLUS.RO