40.000 de oameni în pelerinajul de Sf. Maria, de la Mănăstirea Nicula

Dată publicare: 15-08-2017 07:25
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Credincioşii prăznuiesc marţi una dintre marile sărbători ale creştinismului - Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

Credincioşii prăznuiesc marţi una dintre marile sărbători ale creştinismului - Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

La Mănăstirea Nicula din Cluj, luni noapte a fost o atmosfera impresionantă. Acolo, peste 40 de mii de pelerini şi-au unit glasurile în rugăciune.

S-au închinat la icoană despre care se spune că este făcătoare de minuni, pictată acum mai bine de patru veacuri. Apoi au înconjurat lăcaşul de cult.

După miezul nopţii, când preoţii au purtat pe braţe icoană Maicii Domnului, zecile de mii de credincioşi s-au unit într-un gând şi într-un glas. Că în fiecare an, după Prohodul Maicii Domnului, pelerinii, cu lumânări aprinse în mâini, au înconjurat de trei ori lăcaşul de cult.

Cu multă credinţă în suflet, unii au ignorat oboseală şi au îngenuncheat, în speranţa că rugile le vor fi ascultate.

Reporter: "Ce simţiţi după ce plecaţi de aici?
Credincios: „Împlinire sufletească."

Şi tinerii cu planuri mari de viitor au mers să îi ceară ajutor Sfintei Fecioare.

Tânăr: "În două luni mă căsătoresc.”
Reporter: „Şi vă rugaţi pentru soţie?”
Tânăr: „Da.”
Reporter: „Şi ce vă doriţi?”
Tânăr: „Sănătate şi înţelegere."

De slujba emoţionantă s-au bucurat şi cei aflaţi la mare distanţă de Mănăstirea Nicula - datorită tehnologiei şi rudelor, au putut urmări totul în timp real.

Cei care au rămas peste noapte pe dealul de lângă Mănăstirea Nicula au avut corturi, saltele şi pelerine pentru a rezistă până dimineaţă.

Marţi vor participa din nou la slujba, când Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului va ţine o cuvântare.


VIDEO PROTVPLUS.RO