Peste 100 de masini luate in leasing sunt date disparute! Se vand afara

Ultima actualizare: 16-06-2012 00:40

Am intrat si noi in randul tarilor civilizate, din pacate la capitolul masini furate de pe strazile Romaniei.


Sute de limuzine dispar ca sa ajunga in special in vestul Europei, in comunitatile de romani. Acestia iau masini in leasing si se fac ca uita sa isi mai plateasca ratele. Aici intra in joc recuperatorii, care trec tot mai des granita si au adus inapoi anul acesta zeci de masini si utilaje scumpe.

Desi ne-am obisnuit sa credem ca drumul normal al masinilor este dinspre Germania spre Romania, luati spre exemplu un SUV de lux cumparat din Romania. Recuperatorii l-au gasit tocmai langa Stuttgart, intr-o reprezentanta. Utilizatorul disparuse de patru luni si incerca sa o vanda.

Este numai primul exemplu dintr-o lista de 40 de masini scumpe recuperate in ultimele luni. Multe ajung mai ales in tarile unde sunt comunitati romanesti mari, cum ar fi Spania, Italia, dar si in Franta, Germania sau Ungaria.

Unii dintre managerii firmelor de leasing admit ca se confrunta si cu cate zece cazuri noi de furt in fiecare luna.


Timpul este cel care curge in defavoarea societatilor de leasing. Ele trebuie sa actioneze in momentul in care nu pot lua legatura cu utilizatorul. Sa trimita recuperatorul.

Firmele de avocatura gestioneaza deja mii de dosare de frauda, care insumate depasesc 200 de milioane de euro.

Singurii care mai castiga in aceasta afacere sunt avocatii si recuperatorii. Firmele de leasing au pierdut deja zeci de milioane de euro prin fraudare. Vestea proasta pentru clientii seriosi este ca simpla returnare a masinii nu sterge datoria.

Daca un utilizator nu isi va plati sumele aferente va plati va plati pe langa valoarea bunului si o taxa de 10-15%.

Peste 1.000 de masini sunt oficial disparute peste granite. Cel putin de zece ori mai multe sunt cautate insa in interiorul tarii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO