Peste 1.900 locuri de muncă vacante în 17 state europene. Ce posturi sunt disponibile în Finlanda

joburi medicale

Angajatorii din Spaţiul Economic European au 1.927 de locuri de muncă vacante în reţeaua Eures, cele mai multe fiind în Spania, la cules de căpşuni, în Portugalia, la cules de zmeură, şi în Danemarca, la cules de mazăre.

De asemenea, angajatorii din Marea Britanie caută 100 de muncitori în fabrică, în timp ce în Cehia sunt disponibile 30 de locuri de muncă pentru şoferi de autobuz.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), angajatorii din Spania au 815 locuri de muncă vacante - 800 la cules căpşuni, 10 pentru sudori, 3 locuri de muncă pentru tehnicieni şi câte unul pentru inginer automatizări, şi montator structuri (panouri) metalice. În Portugalia, sunt vacante 330 de locuri de muncă - 300 pentru culegători de zmeură şi 30 pentru culegători de zmeură, mure şi afine, iar în Danemarca sunt vacante 200 de locuri de muncă la cules de mazăre.

Angajatorii din Marea Britanie au disponibile 165 de locuri de muncă - 100 muncitor în fabrică, 50 măcelari, tranşatori, fansonatori, împachetatori carne, 10 operator procesare carne, cinci ingrijitor persoane la domiciliu, în timp ce în Cehia sunt 98 de locuri de muncă - 30 şofer autobuz, 20 şlefuitor, pilitor, 15 forjor, 15 operator CNC, 5 electrician auto, 5 şofer tir, 5 mecanic auto, 1 electrician, 1 tehnician frigidere, 1 tehnician la maşini pentru prelucrarea produselor din plastic;

În Germania, sunt vacante 95 de locuri de muncă: 20 şofer de camion, 10 personal în domeniul gastronomiei de sistem, 10 programator PLC, 4 betonist, 4 electrician în construcţii, 4 excavatorist, 4 montator izolaţii clădiri, 4 specialist sisteme de canalizare, 3 mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare, 3 operator utilaje pentru construcţii, 3 zidar, 2 electrician construcţii cabluri, 2 lucrător în construcţii, 2 maistru construcţii reţele de cabluri, 2 maistru hidroizolaţii clădiri, 2 maistru construcţii de drumuri, 2 montator instalaţii electrice, 2 operator maşini, 2 ospătar, 1 bucătar, 1 instalator clădiri, 1 instalator/montator ţevi, 1 manager în construcţii, 1 mecanic instalaţii de climatizare şi refrigerare, 1 maistru construcţii civile, 1 montator acoperişuri, 1 muncitor în construcţii din beton armat, 1 operator pompe beton, 1 sudor.

În Finlanda, sunt 60 de locuri de muncă - 30 montator izolaţii şi 30 montator pe linie de producţie, în Italia se caută 40 de îngrijitori la domiciliu, iar în Slovacia sunt vacante 40 de locuri de muncă pentru operator producţie. Şi în Malta sunt disponibile 37 de locuri de muncă - 15 dulgher, 10 montator oţel, 6 zidar, 3 instalator lifturi, 3 tehnician lifturi, în Belgia sunt 13 locuri de muncă - 2 electrician întreţinere şi reparaţii, 2 operator CNC, 1 bucătar restaurant de afaceri, 1 magaziner, 1 medic stomatolog, 1 montator semnalizare de cale ferată, 1 montator linie superioară cale ferată, 1 operator maşină de îndoit cu forma liberă, 1 sudor semi automat, 1 stivuitorist, 1 şofer cu experienţă în utilizarea macaralei, iar în Luxembourg sunt disponibile 10 locuri de muncă pentru senior tehnician Chrome.

În Cehia, angajatorii caută 5 lăcătuşi şi cinci 5 sudori, în Suedia sunt vacante 3 locuri de muncă pentru tehnician sistem Mercedes-Benz şi două pentru specialist componente auto, iar în Slovenia sunt 5 locuri de muncă - 2 îngrijitor curăţenie, 1 electrician auto, 1 mecanic auto, 1 tinichigiu auto. Câte două locuri de muncă sunt disponibile şi în Norvegia şi Polonia, unde se caută frizeri şi vânzători/ specialist în servicii clienţi.

Citește și...
A doua rectificare bugetară pozitivă în 2017. Bani în plus pentru Sănătate, Educaţie, Muncă și Justiţie
A doua rectificare bugetară pozitivă în 2017. Bani în plus pentru Sănătate, Educaţie, Muncă și Justiţie

Rectificarea bugetară care va fi finalizată în luna noiembrie, a doua din acest an, va fi una pozitivă şi s-a realizat cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB, a anunţat, vineri seară, Ministerul Finanţelor.

Recomandări
Lăsate fără pensii alimentare, rusoaicele își denunță foștii soți:
Lăsate fără pensii alimentare, rusoaicele își denunță foștii soți: "Luați-i pe front, așa primim bani pentru copii"

Când a decretat mobilizare militară parțială, Vladimir Putin a promis că bărbații care vor fi trimiși pe front vor fi remunerați, iar în caz de rănire sau de deces, familiile lor vor primi despăgubiri.

Reacția președinției de la Kiev după ce o organizație ucraineană a devenit co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace din 2022
Reacția președinției de la Kiev după ce o organizație ucraineană a devenit co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace din 2022

Preşedinţia de la Kiev a afirmat că populaţia Ucrainei este un ''artizan al păcii'', la puţin timp după ce organizaţia nonguvernamentală ucraineană Centrul pentru Libertăţi Civile a devenit co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace din 2022.

Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”
Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”

Tatăl unui copil care a fost considerat mort la naştere şi ”aruncat într-o tavă” de către medicul de la Polizu, acuzat că ar fi lăsat un copil născut prematur să moară, a făcut mai multe declarații șocante.