Perioada redusa. Mamele ar putea primi indemnizatie doar pentru un an

Ultima actualizare: 19-10-2012 02:06

Vesti rele pentru femeile care au in plan sa aduca un copil pe lume sau care sunt deja in concediu post-natal. Ministerul Muncii intentioneaza sa reduca perioada de acordare a indemnizatiilor pentru mame.

In cel mai rau caz, se va injumati de la doi ani la un an.

In prezent, statul acorda 85% din salariu timp de doi ani, insa nu mai mult de 3400 de lei pe luna. De anul viitor perioada de acordare a indemnizatiei ar putea fi redusa.

Ministerul Muncii lucreaza cu trei variante: 12, 14 si 18 luni. Suma minima acordata ramane la 600 de lei, iar plafonul maxim va reveni la 4000 de lei.

In schimb, mamele care se vor intoarce inainte de termenul limita la serviciu vor fi recompensate cu un ajutor de 400 de lei pe luna.

Fara sa sustina o varianta anume, Ministrul Muncii a confirmat  ca lucrurile se vor schimba. Mamicile nu sunt deloc incantate ca iar li se pregateste ceva. In plus multe nu isi permit sau pur si simplu nu vor sa-si lase copiii in grija strainilor.

Si pe forumuri discutiile sunt cat se poate de aprinse. Si au si de ce sa se planga. Daca Guvernul oficializeaza decizia, iar perioada de acordarea a indemnizatiei se injumatateste la 12 luni, o mama care primeste valoarea minima, respectiv 600 de lei, va pierde peste 14 000.

Romancele care incaseaza cea mai mare indemnizatiei, adica 3.400 de lei, vor pierde 40.800 de lei.

In tot raul este si un bine pentru femeile care au lefuri mici si se intorc la serviciu mai devreme de doi ani. Acestea vor incasa pe langa un salariu si un stimulent de 400 de lei timp de sase luni.

Mai multe informatii pe www.incont.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO