Pericol in trafic!Oamenii strazii rasar din asfalt direct in fata masinilor

Ultima actualizare: 30-07-2012 00:58

Ca Bucurestiul este un oras plin de capcane nu mai e demult o nouate, dar sa ajungem in situatia in care rasar oameni din asfalt direct in calea masinilor parca-i prea de tot.

Si totusi, de cand a dat gerul, sarmanii fara adopost s-au reintors in canale, iar daca doamne fereste acestea sunt in mijlocul drumului, zilnic au loc scene tari.

Soferii pun frane la limita daca cei de sub pamant salta capacul si vor sa iasa la aer curat. Trebuie sa aiba insa reflexe bune, ca sa nu se produca o tragedie.

In timp ce conducatorii auto trag pe dreapta sa isi revina din sperietura si multumesc Cerului ca nu au omorat pe nimeni, cei din canale sunt de un calm absolut. Spun ca se bazeaza pe ... atentie.

Cum sub cerul liber nu au cum sa doarma in februarie, oamenii strazii au umplut pana la refuz gurile de termoficare. Dintr-un singur canal, pot iesi chiar si opt oameni.

Si colac peste pupaza, unii dintre ei uita sa "inchida usa", adica sa puna capacul la loc. Daca nu se intorc din drum, prima masina care trece pe acolo ramane cu roata in gaura.

Autoritatile stiu toate aceste povesti, dar nu au foarte multe solutii. In primul rand, sarmanii refuza sa doarma in adaposturi, pentru ca acolo au reguli stricte, iar in canale sunt liberi... sa faca ce vor.

In al doilea rand, politistii comunitari nu au voie sa sigileze capacele.

In momentul de fata, potrivit statisticilor oficiale, numai in Bucuresti sunt aproximativ 5.000 de oameni fara adopst. Cei mai multi dintre ei isi fac veacul in reteaua de canalizare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO