Pericol de inundatii pe Dunare: cod galben si portocaliu.Vezi zonele vizate

08-12-2010 00:00

UPDATE: Din cauza temperaturilor ridicate, hidrologii anunta cod galben pe Dunare si pe raurile din nordul si centrul tarii. Asta inseamna ca foarte multe judete sunt pandite de inundatii, pentru ca se topeste brusc zapada.

Meteorologii au emis cod galben incepand de astazi pe Dunare, dar si pe raurile din judetele Maramures, Satu Mare, Bihor, Cluj si Salaj. Mai mult, din aceasta noapte va ploua serios in zona de nord. Apoi isi vor face simtita prezenta ninsorile.

Conform avertizarii hidrologice, codul portocaliu intra in vigoare pe Dunare in dimineata zilei de vineri, pe sectorul Calafat - Bechet. De miercuri dupa-amiaza insa, codul galben opereaza in zonele Gruia, Zimnicea si Isaccea, iar de sambata, 11 decembrie, pe sectorul Corabia - Turnu Magurele, aferent judetelor Olt si Teleorman, precum si la Fetesti, Cernavoda si Tulcea.

In plus, conform unei alte avertizari, pericol de inundatii este si pe cateva rauri interioare din nordul tarii, cel mai mare fiind pe Crasna, in judetul Satu-Mare, marcat tot cu un cod portocaliu, valabil insa doar de joi dimineata pana vineri dupa-amiaza.

Tags: inundatii, dunare,


VIDEO PROTVPLUS.RO