Patru copii din județul Iași au nevoie de ajutor pentru a se muta în noua lor casă

24-11-2017 16:36


După ce au fost lăsați în voia sorții de mamă, patru copii din județul Iași sunt crescuţi doar de tatăl care se chinuie să-i țină pe toţi la şcoală și să aibă ce le pune pe masă.

Toată viața au locuit într-o casă de chirpici, iar temele le făceau la lumina lumânărilor.

Fraţii, trei băieţi şi o fată, cu vârste între 9 şi 15 ani, au primit acum un sprijin nesperat, iar autorităţile le-au ridicat două camere. Chiar și aşa sunt multe lipsuri. Au nevoie de lemne pentru foc, îmbrăcăminte, încălţăminte şi hrană.

Cei patru fraţi, din comună Ţibăneşti, se împart toată ziua intre treburile gospodăreşti şi şcoală, resemnaţi ca tatăl este singurul lor sprijin. Mama i-a părăsit în urmă cu câţiva ani.

În prag de iarnă, bărbatul de 60 de ani se gândeşte cu groază că nu mai are lemne pentru foc pentru nopţile friguroase.

Muncea cu ziua, dar din cauza unor probleme de sănătate abia dacă mai reuşeşte să aducă câţiva bani acasă.

După ce toată viaţa lor au locuit în condiţii greu de imaginat, cei patru fraţi au primit un ajutor nesperat şi în curând se vor muta în două camere, ridicate şi cu sprijinul autorităţilor. Încă locuiesc în cămăruţa lor de chirpici şi nu îndrăznesc să îşi mute lucrurile pentru că nu au lemne de foc şi curent electric. La 15 ani, Lucian cunoste cel mai bine greutăţile de zi cu zi.

De Crăciun, Nicoleta, care are 9 ani, îşi doreşte căldura în camera ei, multe jucariii şi o pereche de role. Orice ajutor este benevenit pentru cei patru fraţi care, alături de tată, încearcă să îşi păstreze speranţa la o viaţă mai buna.

Datele de contact:

PRIMARIA COMUNA ȚIBĂNEȘTI, Județul Iași

Tel: 0232/ 326 400

primaria_tibanesti@yahoo.com

www.primariatibanesti.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO