Partii perfecte pentru impatimitii sporturilor de iarna

21-03-2009 00:00


Desi primavara astronomica a inceput de vineri, iar sezonul de schi a fost oficial inchis, ninsorile si frigul din ultimele zile au adus partiile intr-o stare mai buna decat in tot sezonul rece.

Asa ca in statiuni a fost mare aglomeratie sambata. In jurul pranzului politia din Brasov a fost nevoita sa opreasca circulatia pentru ca in Poiana Brasov nu a mai ramas nici un loc de parcare liber.

Norocosii care apucau totusi sa coboare din masina au fost nevoiti sa se inarmeze cu rabdare. La telecabine, telescaune si teleschiuri se formasera cozi interminabile.

Cei care au ajuns in varf de munte spun insa ca a meritat din plin tot calvarul: si pe partiile de joasa altitudine zapada depaseste un metru iar soarele a stralucit toata ziua, asa ca au fost conditii perfecte pentru schi.

Pe Valea Prahovei, administratorii instalatiilor de cabluri n-au avut o clipa de ragaz pentru ca schiorii au dat navala. In plus, pentru ca sezonul oficial s-a terminat, tarifele de transport si cazare au scazut cu 10 - 20%, mai ales in timpul saptamanii.

La fel de buna a fost zapada si pe partia de la Cavnic, din Maramures. Schiorii spera ca primavara sa mai intarzie cateva saptamani la altitudine.

VIDEO PROTVPLUS.RO