Pârtia Cocoș, amenajată cu cinci milioane și jumătate de euro, deschisă doar 8 zile anul acesta

Ultima actualizare: 29-01-2019 10:13

Pe pârtia Cocoș de lângă Bistrița, care a fost deschisă doar opt zile în acest an, s-a putut schia pentru trei ore. Peste trei sute de schiori au profitat de ocazia rară și s-au bucurat de zăpadă.

Au avut parte și de gheață, după cum se plâng oamenii. Pârtia a fost amenajată cu cinci milioane și jumătate de euro, pentru care oraşul s-a îndatorat pe 20 de ani.

Aflată la o altitutine de numai 680 de metri, pârtia Cocos este rar acoperită de un strat gros de zăpadă. Drept dovadă, în trei ani, de când a fost dată în folosinţă, s-a schiat anul trecut două săptămâni, iar anul acesta opt zile. Luni seara, peste trei sute de norocoşi s-au bucurat de alte trei ore de alunecat pe omăt. Însă nu au fost pe deplin mulţumiţi.

Pârtia, cu o lungime de 1.350 de metri, este dotată cu telescaun, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă artificială.

Bucuria însă nu va dura prea mult pentru că în următoarele zile vremea se va încălzi şi, cel mai probabil, pârtia va fi din nou închisă.

Costurile lunare de întreţinere a pârtiei sunt de aproximativ zece mii de euro. Şi, cu toate că este folosită foarte rar, primăria vrea să facă o nouă investiţie, de aproape două milioane de lei din bugetul local, pentru un teleschi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO