Parintii construiesc centre after-school in scolile de stat


Ultimul update: Miercuri 01 August 2012 23:56
Data publicarii: Marti 14 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
scoala

Nimic nu-i imposibil, atunci cand vrei sa stii ce fac copiii tai. Asta ne demonstreaza parintii ambitiosi, care au construit sali de clasa ca sa aiba unde sa-si lase juniorii dupa ore.

N-au avut bani pentru sistemul privat sau bone, dar au reusit sa amenajeze, in scolile de stat, centre after school. Acolo, cei mici isi fac temele, mananca si sunt supravegheati in permanenta de catre un adult.

Fiecare parinte a investit aproape 200 de lei si mai plateste inca sase lei pe zi pentru masa de pranz, adica 120 de lei pe luna. Mult mai putin decat daca si-ar fi inscris copiii la centre private after-school. Unde, pe luna, ar fi trebuie sa dea intre 600 si 1000 de lei.

In Bucuresti, la scoala 129, gasim o alta solutie pentru a face economie. Aici parintii si profesorii si-au facut propria asociatie si au directionat cei 2% din impozitul pe profit. Au reusit astfel sa puna pe picioare un centru "scoala dupa scoala", asa cum il numesc ei.

Pe langa investitia initiala parintii mai platesc o taxa lunara de 150 de lei. Bani pentru salariile profesorilor, dar si pentru alte cheltuieli de intretinere.

La Galati parintii care nu au nici timp, nici bani apeleaza la vecini.

Parintii cumpara pe rand mancare, asa ca nu cheltuiesc mai mult de 20 de lei pe zi. Daca ar fi apelat la o bona, ar fi platit in medie 1200 de lei lunar, adica 60 de lei pe zi.
 

Sursa: Pro TV

Basescu: In aceste momente grele, scoala are nevoie de creativitate
Clopotelul a sunat! Profesori lipsa,sute de scoli fara autorizatie sanitara
Scoala incepe cu profesori absenti! Acestia intra in concediu fara plata
VIDEO PROTVPLUS.RO