Parintii au plans emotionati. Mos Nicolae, deghizat in pompier, a ajuns la copiii ramasi fara case

Ultima actualizare: 11-12-2013 06:52

Mos Nicolae, deghizat in pompier, a ajuns si in localitatile din judetul Galati, afectate de inundatii.

La aproape 4 luni de cand apele dezlantuite le-au distrus casele, copiii au primit daruri, aduse de angajatii Ministerului de Interne. Parintii lor au plans de emotie, cand i-au vazut atat de fericiti.

Cu ochii mari si iscoditori, copiii au cautat imediat in pungile primite. Rebeca este in clasa intai si se lauda ca stie sa scrie. Mare i-a fost bucuria cand a vazut pixurile cu sclipici primite in dar. Si celelalte cadouri i-au fost insa, pe plac.

Acesti copii care se bucura acum de daruri, au trait momente cumplite in vara, cand apele au dat navala. Prima zi de scoala i-a prins cu hainele pline de noroi, fara rechizite si fara ghiozdane.

Marioara Iamandi: "In toiul apei am fost in noaptea aia, cu doi copii, sotul era la servici. A fost o situatie foarte grea".

Politistii si pompierii le-au instalat si o masa de ping-pong in sala de sport. Angajatii Ministerului de Interne au donat, in total, peste 65.000 de lei, pentru a le aduce fericirea acestor copii.

Inspector principal Monica Dajbog, purtator de cuvant MAI: "S-au cumparat peste 200 de pachete pentru copii cu rechizite si hainute, precum si bunuri pentru scola: calculatoare, imprimante, video proiectoare, table de scris si mese de tenis".

Cadourile au ajuns la copiii din 5 scoli aflate in cele mai afectate localitati: Cuza Vodă, Suhurlui, Costache Negri şi Cudalbi. Impreuna cu parintii, ei asteapta Craciunul in locuinte modulare, oferite de stat. Bietii oameni n-au apucat sa-si repare casele distruse de inundatii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO