Parinti, aveti grija ce haine cumparati copiilor!


Ultimul update: Vineri 11 Mai 2012 15:59
Data publicarii: Miercuri 24 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Un studiu facut de Comisia Europeana arata ca un articol din zece, produse pentru cei mici, nu respecta normele de siguranta. Specialistii au luat in vizor in special hainele cu sireturi sau cordoane, precum si cele vopsite cu substante periculoase.

Mai mult de 16.000 de articole de imbracaminte au fost verificate de Comisia Europeana, care atrage atentia ca piata este plina de hainute periculoase.

De altfel, specialistii spun ca vigilenta parintilor trebuie sa se mentina inclusiv cand copiii dorm. Bebelusul se roteste de nenumarate ori, iar snurul sau siretul se poate strange singur in jurul gatului.

Si, cu toate ca recomandarea Comisiei Europene spune clar ca hainele pentru copiii de pana in 7 ani nu trebuie sa aiba sireturi ori cordoane, magazinele sunt pline cu astfel de costumase.

Comerciantii sustin ca hainutele cu pricina provin din tari unde nu exista astfel de reglementari. Explicatiile lor nu sunt luate in considerare de inspectorii OPC, care sustin ca asta nu inseamna ca hainele pot fi vandute.

Pe de alta parte, producatorii de imbracaminte atrag atentia si asupra hainelor care pot contine substante cancerigene. Toate ar trebui verificate.

Tags: copii, haine,

Indemnizatiile de crestere a bebelusilor, neplatite cu saptamanile!
Sfat pentru cei care vor copii: petreceti-va vacantele la Mediterana!
Desi numarul de casatorii a crescut, romanii fac tot mai putini copii
VIDEO PROTVPLUS.RO