Frana la Dacia. Peste 7.000 de persoane au protestat fata de Codul Muncii

Dată publicare: 25-01-2011 00:00
Dată actualizare: 30-10-2012 21:05


UPDATE: Aproape 10.000 de sindicalisti au protestat la Mioveni, nemultumiti de modificarile din codul muncii. Se tem ca documentul le va permite patronilor sa faca concedieri fara motiv si sa impuna un program prelungit, fara sa plateasca.

Ore in sir, oamenii au fluierat si au scandat lozinci, iar singurul moment de tacere a fost atunci cand din boxe s-a auzit imnul Romaniei.

Liderii de sindicat sunt nemultumiti de propunerile de modificare a codului muncii, cresterea pretului la carburanti si scaderea puterii de cumparare. Cel mai tare, spun ei, ii ingrijoreaza posibilitatea ca patronii sa aiba dreptul sa faca disponibilizari colective, angajari pe perioada determinata si modificari ale programului de lucru de 8 ore.

Membrii de sindicat inca nu stiu exact cum ii vor afecta modificarile din Codul Muncii si au explicat protestul de azi in termeni vagi.

Mitingul celor de la Mioveni s-a incheiat dupa mai bine de doua ore. La final, liderul BNS a facut un apel catre toate sindicatele din Romania sa inceapa strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei generale.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO