Pacienţii români, plimbaţi de colo-colo pe banii lor!

Ultima actualizare: 25-09-2012 14:43
Medicamentele nu sunt decontate

Avem o lege, avem şi norme de aplicare şi totuşi românii internaţi prin spitale continuă să îşi plătească din buzunar pastilele recomandate de medici.

Şi asta din cauza faptului că încă nu ne-am lămurit cine ar trebui să dea banii: instituţia sanitară sau casa de sănătate şi, mai ales, în cât timp. În acest blocaj general, managerii spitalelor se întreabă de ce nu li se suplimentează fondurile ca să evitam toate aceste neplăceri.

Normele emise de guvern nu fac decât să îi descurajeze pe pacienţi. Conform acestora, bolnavii ar trebui să obţină în scris acceptul celui care i-a prescris tratamentul, ca să poată să îl cumpere din afara spitalului şi ca să fie sigur că o să îşi recupereze şi banii. Astfel, pacientul este plimbat prin spital pentru aprobări de la şeful secţiei, la managerul spitalului. Iniţiatorul legii este revoltat.

În tot acest scandal imens, singurii care suferă sunt bolnavii şi rudele lor. Aceştia spun că medicii îi trimit să îşi cumpere pastile de la farmacie şi tot ei refuză apoi să le deconteze.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO