Orele de muzica, educatie plastica si desen ar putea fi reduse in scoli. Protestul inedit la care au participat sute de elevi


Ultimul update: Joi 24 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 07:31
Categorie: Stiri Sociale

Din dragoste pentru muzica, patru sute de elevi au protestat intr-un mod inedit la Galati. Copiii au manifestat impotriva initiativei de modificare a numarului de ore de muzica din scoli.
 

Cei mici au participat la Olimpiada Nationala Corala si au urcat pe scena purtand banderole albe, pe care au imprimat cheia sol. Li s-au alaturat si profesorii, dar si cativa artisti care si-au transmis mesajele de sustinere pe retelele de socializare.

Initiativa Ministerului Educatiei de a reduce numarul orelor de muzica din invatamantul gimnazial si de a le elimina din programa clasei a opta a generat reactii puternice. Artisti precum Ducu Bertzi sau Nicu Alifantis si-au spus nemultumirile in mediul online.

Si elevii care au participat la Galati la Olimpiada Nationala Corala au incercat sa traga un semnal de alarma.

Fetita: "Nu cred ca e ceva normal sa le iei copiilor muzica."

In semn de protest fata de aceasta propunere, au purtat banderole albe, imprimate cu cheia sol.

Baiat: "Eu port banderola pentru ca sustin ora de muzica. Nu putem, pur si simplu, sa nu facem muzica. Muzica inseamna viata, inseamna forta, bucurie!"

Dan Dragoi, inspector scolar de muzica: "Ii invit pe colegii din tara sa poarte aceste banderole cu cheia sol si speram ca aceasta cheie sol sa fie in curand pe verticala, pe portativ si in inimile copiilor si nu undeva in niste sertare."

Muzicienii incearca astfel sa preintampine ceea ce ei spun ca ar fi "o adevarata drama pentru invatamantul romanesc".

Madalin Guruianu, director Cantus Mundi: "Miile de semnaturi in sprijinul orei de muzica, campania pe care a orchestrat-o Madrigal la inceputul anului, "Da pentru ora de muzica", cred ca a pus putin ministerul in garda."

Mioara Enache, inspector scolar general, ISJ Galati: "Este o situatie neplacuta pentru ca reducerea numarului de ore inseamna reducerea catedrei."

O decizie in acest sens va fi luata in perioada urmatoare. Masuri similare ar putea fi aplicate si in cazul orelor de educatie plastica si desen.

Tags: galati, cor, elevi, scoala,

VIDEO PROTVPLUS.RO