Ora de sport a scos in strada profesorii de educatie fizica

Dată publicare: 13-03-2009 00:00
Dată actualizare: 16-05-2012 02:09


Profesorii de educatie fizica au facut miscare vineri in fata Guvernului Romaniei. S-au strans acolo cu zecile ca sa
protesteze fata de taierea orelor de profil la liceu.

Desi Ministerul Educatiei sustine ca elevii vor face de fapt mai mult sport, conform noii programe dascalii se tem ca liceenii nu vor mai trece nici pe la singura ora obligatorie, care a ramas. Daramite, la cele doua facultative.

Scandalul a pornit de la reducerea programei de liceu de la 38 de ore la maximum 30 pe saptamana, care a insemnat si taierea unei ore de sport.

In schimb, Ministerul Educatiei a introdus alte doua ore, insa in afara orarului. Adica, in afara recomandarilor europene, care cer statelor membre sa introduca cel putin trei ore obligatorii de sport pe saptamana.

Invitata la videochat-ul stirileprotv.ro, Ecaterina Andronescu declara ca se gandeste la o solutie pentru ca liceenii sa nu-si mai ia scutiri fara motiv.

Generatia care vine din urma si va prinde liceul cu o singura ora de sport obligatorie are peste greutatea normala varstei. Un sfert dintre copii sufera de o boala cronica, la care se adauga alte cateva zeci de mii cu intarzieri de crestere sau deformari ale coloanei. Romania ocupa locul trei in Europa la capitolul obezitate infantila.


VIDEO PROTVPLUS.RO