Operatiile pe coloana vertebrala, mult mai usor de realizat

07-03-2009 00:00


asigurari sanatate

Operatiile pe coloana vertebrala ar putea deveni in curand mult mai usor de realizat, iar pacientii vor avea posibilitatea de a se vindeca mult mai repede.

Totul, datorita unei noi tehnici puse la punct de chirurgii unui spital din Sydney. In loc sa opereze in mod clasic, cu riscurile de rigoare, medicii australieni se folosesc de o noua tehnica, ce le permite sa intervina doar in zona afectata, fara sa afecteze toata coloana vertebrala.

Disperat ca nu scapa de durerile care il chinuiau necontenit, Greg a ajuns la spitalul Saint Vincent din Sydney, care tocmai primise aprobarea pentru un nou procedeu, bazat pe scanarea zonei afectate. Datorita lui, sunt evitate inciziile de-a lungul coloanei vertebrale, o zona extrem de delicata, plina de terminatii nervoase. In schimb, medicii pot face cateva orificii in spatele pacientului, si cu ajutorul camerelor video si al tehnologiei 3D, pot opera fix in locurile afectate.

"Noua tehnologie ne-a permis sa operam prin patru incizii punctuale, chiar sub piele, stiind exact unde suntem in fiecare moment al interventiei", a declarat Tim Steele, neurochirurg.

In acest fel, a fost evitat riscul unor efecte secundare, precum cel al paraliziei. In plus, medicii i-au instalat patru implanturi metalice, care sa-i fixeze coloana.

"Noua tehnica ne permite interventii minimale pe sira spinarii, ceea ce ii permite pacientului sa se recupereze mult mai repede", a mai spus Steele.

Greg Candy, pacientul, a declarat ca la mai putin de 80 de ore de la operatie au disparut toate durerile si se simtea mult mai bine.

Acum, la doua saptamani de la operatie, Greg se simte bine si se poate deplasa ca inainte de accident.

Sursa: Pro TV

Tags: operatii, sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO