Oferte de lucru in strainatate pentru tinerii medici romani. Salariile incep de la 2.000 DE EURO

Ultima actualizare: 14-11-2012 06:47

Oferte multe venite din strainatate, dar putini doritori, la un targ de profil organizat in aceste zile la Cluj. Doctorii cu experienta n-au fost atrasi de clinicile din alte tari, desi multi se plang de viata grea pe care o duc in Romania.

Mai degraba studentii sau tinerii rezidenti s-au aratat interesati de o slujba peste hotare.

"-Pe ce specializare?

- Anestezist, terapie intensiva. Exista sanse.

- Limba germana la ce nivel o vorbiti?

- Nivel 1, nivel mediu.

- Exista posibilitatea sa va gasim un loc de munca in Germania si exista posibilitatea sa va finantam noi un curs intensiv de limba germana".

Cam asa s-au purtat discutiile la targul international "Cariere in alb" de la Cluj. Strainii cauta specialisti buni si fara prea mari pretentii.

Bogdan Covaliu, organizator: "Avem foarte multe oferte pentru Germania, pentru Elvetia, pentru tarile scandinave, Belgia si multe altele din Europa de Vest. Cele mai cautate specialitati, daca vorbim de medici, ar fi anesteziologi, radiologi si medicina de urgenta".

Alexandra este rezidenta in primul an la terapie intensiva. Are 25 de ani si vrea sa-si cladeasca viitorul departe de casa.

Alexandra Budihoi, medic rezident: "Am gasit pentru Germania, pentru Franta, mi s-au prezentat cateva oferte destul de bune. Din punct de vedere financiar sunt atractive".

Si Dragos viseaza la o viata departe de bolile sistemului sanitar romanesc. Doar ca farmacistii nu sunt atat de cautati in strainatate: "In domeniul meu sunt mai putine locuri, deocamdata. Sunt mai multe pentru medicina".

Nici pentru stomatologie nu sunt foarte multe oferte.

Ana Oprescu, medic stomatolog: "Am incercat in tarile scandinave, dar se pare ca job-urile pentru dentisti sunt destul de putine. Am incercat chiar la vreo trei firme si nu am primit niciun raspuns".

Surprinzator si totodata imbucurator pentru pacienti, la targ nu s-au ingramadit medicii cu vechime. 14 firme din Occident si-au prezentat ofertele, iar cel mai mic salariu este de 2.000 de euro pentru un rezident.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO