Oamenii de afaceri, suparati pe Registrul Comertului! Au iesit in strada

Ultima actualizare: 27-10-2012 00:13

Zeci de patroni, dar si angajatii lor, au protestat zgomotos in aceasta dimineata in fata Tribunalului Bucuresti, nemultumiti de faptul ca Registrul Comertului le amana luni de zile solutionarea cererilor legate de firmele pe care le conduc.

Sunt practic acte de rutina, dar depuse intr-un numar mare i-au ingropat pe judecatori.

Registrul Comertului din Bucuresti este aproape in colaps. In fiecare zi se inregistreaza 1.000 de cereri din partea companiilor din Capitala. Vorbim de cereri simple, dar care sunt extrem de importante pentru functionarea in legalilate a acestor companii.

Astfel, in conditiile in care numarul de judecatori care lucreaza pentru Registrul Comertului este tot mai mic, este normal ca timpul de asteptare sa fie tot mai mare.

Judecatorii spun ca nu au ce sa faca. Dosarele trebuie solutionate cu foarte multa atentie, iar judecatorii sunt foarte putini.

Pana acum au fost nenumarate plangeri penale impotriva acestora. Judecatorii sunt acuzati ca nu isi fac datoria, asa cum scrie scrie la carte.

Singura solutie ar fi delegarea atributiilor catre functionari, dar cum suntem in criza politica, Guvernul nu poate lua o decizie legala in acest sens. Asa ca s-ar putea sa urmeze si alte proteste din partea oamenilor de afaceri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO