O profesoara de matematica din Ploiesti lupta cu un diagnostic sumbru. Zeci de oameni s-au unit pentru a o salva

Dată publicare: 23-09-2015 22:55
Dată actualizare: 26-09-2015 07:04


profesoara

Acest inceput de an scolar a debutat intr-o nota sumbra la Colegiul „Victor Slavescu“ din Ploiesti.

Donatii se pot face si direct, in contul deschis pe numele Stefania Albu la BRD (Sucursala Bratianu), cu numarul: RO09BRDE410SV42702914100.

Din randul elevilor si al profesorilor a lipsit, pentru prima data in 35 de ani, profesoara de matematica Stefania Albu, diagnosticata cu un cancer mamar agresiv.

„Cunoasteti vreun profesor de matematica care face gratuit in scoala zeci de ore de pregatire cu elevii, ducand pe picioare un cancer tainuit tuturor, vreme de aproape doi ani? Ea este mama mea. Pentru mine, vesnic tanara, buna si frumoasa. Stefania Albu. Chip al femeii care tinde spre desavarsire. si totusi, un om fragil, un om ca noi toti. O luptatoare, chiar si atunci cand se afla pe marginea prapastiei. Mama a doi copii, profesoara de matematica energica si dedicata, diriginte si parinte sufletesc pentru generatii intregi de elevi, director de scoala pentru o vreme, colega de cancelarie de o integritate nestirbita, un om al scolii capabil sa ofere elevilor zeci de ore de pregatire gratuita pentru examene“, este descrisa Stefania Albu de fiica sa, intr-o scrisoare publica.

In ajutorul profesoarei au sarit oameni de bine si Asociatia M.A.M.E care a pus la dispozitie un numar gratuit de SMS 8824 pentru strangerea de fonduri.

„Anul acesta am facut noi calculele pentru doamna profesor de matematica. Daca medicamentul de care are nevoie costa 4500 USD pe luna, atunci costurile acestuia pentru un an se ridica la 54.000 USD. Un an de tratament inseamna 525.600 minute de viata. Asadar, cu fiecare SMS in valoare de doi euro, ii putem darui timp pretios doamnei profesor Albu: 20 de minute de viata. Si nu avem decat o luna la dispozitie“, acesta este apelul asociatiei si al familiei pentru profesorul ploiestean.

Numarul de SMS 8824 este valabil in perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2015. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Cosmote si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA. Numar oferit gratuit cu sprijinul Asociatiei M.A.M.E.

Mai multe informatii gasiti si pe https://daruinddiniubire.wordpress.com/

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO