O familie din Iași a rămas pe drumuri, după ce o rudă ar fi incendiat casa

Dată publicare: 02-02-2018 17:10
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


O familie cu 3 copii, din judeţul Iaşi, trece printr-un mare necaz. În urmă cu trei zile, casa le-a fost mistuită de incendiu şi oamenii au rămas fără nimic, în toiul iernii. Este pentru a doua oară când păţesc aşa ceva.

Dacă prima oară de vină a fost un scurtcircuit, acum oamenii îl bănuiesc pe un cumnat că le-a dat foc intenţionat gospodăriei.

După cercetări, politstii iau în calcul şi această ipoteză şi au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Deocamdată, familia are nevoie de tot ajutorul.

Incidentul a avut loc spre lăsarea serii, când soţia de 36 de ani şi cei trei copii de 6, 9 şi 11 ani erau plecaţi. Bărbatul de 48 de ani povesteşte că s-a certat cu o rudă care l-a ameninţat că-i dă foc. După câteva zeci de minute a avut loc nenorocirea.

Petru Stan, tatăl copiilor: "A venit un nepot de-al meu. A venit de la serviciu şi l-a muşcat un câine. Era băut şi n-am vrut să mă duc la salvare. A zis să ard ca sobolanul. Deodată aud cum pocneşte tabla pe casă. Am văzut flăcări peste tot şi am sărit pe geam, la bucătărie. Nu se mai reconstruieşte nimic, e ars tot."

Bunicul copiilor i-a adăpostit într-o cameră pe care cu greu o poţi numi casă. Soba e stricată şi doar ziua fac foc înăuntru.

”Nu avem niciun venit, doar alocaţiile copiilor şi ce munceşte soţul cu ziua”, spune mama copiilor.

Oamenii spun că orice ajutor este bine venit.


VIDEO PROTVPLUS.RO