O familie din Iași a rămas pe drumuri, după ce casa le-a fost mistuită de flăcări

30-03-2020 17:26


O mamă și cei trei copii ai săi au ajuns pe drumuri. Casa în care stăteau cu chirie a ars din temelii. Cei patru s-au salvat doar cu hainele de pe ei.

Sunt la mâna localnicilor din comună Răducăneni, care le-au sărit deja în ajutor. În plus, femeia încă nu știe dacă partenerul ei și tatăl copiilor, muncitor în Italia, poate reveni de urgență acasă.

Mama și cei trei copii ai săi - de 9, 13 şi 19 ani - închiriaseră casa. Femeia stă mai mult prin gospodărie, pentru a avea grijă de mezină. Din când în când lucrează ca zilieră, dar trăiește în principal din banii trimiși de partenerul său, aflat în Italia.

Mariana Olaru, proprietara: ''Faceam mâncare la copii, eram afară după pătrunjel. A luat foc ursoaica de la casa bătrâneasca şi a explodat tot.''

Vecinii au dat alarma și chiar au încercat să le dea o mână de ajutor. Fumul gros și flăcările puternice i-au ținut departe. N-au salvat nimic.

Vecină: ''Când am ajuns aici sarea tigla cine ştie unde, nu am mai putut să ne apropiem. S-au băgat oamenii, dar până au venit pompierii era cât casa. Nu a salvat nimic, avea nişte pui au murit, haine, bani de la bărbatul-sau, actele, au ars tot."

Familia Olaru va locui provizoriu într-o altă casă din sat.

Ion Radu, consilier local primăria Răducăneni: ''Oamenii sunt solidari, aseară am primit primele hăinuțe pentru copii. Oamenii au venit aici, facem curăţenie deja, 2 camere sunt igienizate, au adus alimente, din seara asta ei vor locui aici.''

Proprietara casei - o femeie în vârstă, care stă cu fiica în altă localitate - nu a cerut deocamdată nimic de la familie. Pe de altă parte, mama trebuie să vadă acum și dacă tatăl copiilor, aflat undeva în sudul Italiei, poate reveni acasă de urgență.

VIDEO PROTVPLUS.RO